Sofie Lemaire wil ‘Meer vrouw op straat’, ook in Brugge en Oostende

Redactie KW

In een opmerkelijke oproep richt radiopresentatrice Sofie Lemaire zich tot alle burgemeesters van Vlaanderen en tot het grote publiek. Ze wil dat vrouwen meer voorkomen in het straatbeeld van Vlaamse steden en gemeenten.

In acht grote Vlaamse steden telden Sofie Lemaire & co de straatnamen. Daaruit bleek dat van alle straten die de naam van een persoon kregen, er 85% naar een man werden genoemd, en 15% naar een vrouw. Dat percentage zal in de rest van Vlaanderen ongetwijfeld nóg lager liggen. Een concreet voorbeeld: de stadsplannen van Leuven en Brugge. (blauw = mannen, rood = vrouwen)

Sofie Lemaire wil 'Meer vrouw op straat', ook in Brugge en Oostende

Met #meervrouwopstraat wil Sofie Lemaire stadsbesturen enthousiast maken om hier ook echt werk van te maken. Acht grote steden hebben zich ondertussen al achter Sofie’s oproep geschaard. Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge, Oostende, Leuven, Mechelen en Hasselt zoeken al naar interessante vrouwen die absoluut een blijvende plek in het straatbeeld verdienen.

De komende maanden worden alle getuigenissen verzameld op canvas.be en er komt ook een eregalerij van indrukwekkende vrouwen. Het verslag van de campagne volgt volgend jaar op Canvas, en op straat.

https://www.youtube.com/watch?v=PxxjpTx_E68

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier