Slechtziende Annemie zamelt geld in met toneel

Redactie KW

Annemie Vermeulen is slechtziend geworden en loopt school bij Sint-Rafaël in Gent. Met de school helpt ze de toneelvoorstelling ‘Een perfect huwelijk’ organiseren.

Annemie Vermeulen hield vroeger het krantenwinkeltje Figaro langs de Paardestraat in Egem open. Doordat ze slechtziend werd, moest ze noodgedwongen en met spijt in het hart haar winkeltje sluiten. Een nieuwe wereld ging voor haar open. “Het is nu ongeveer een vijftal jaar geleden dat ik slechtziend werd. Ik maakte een heel moeilijke periode mee, maar ondertussen vond ik mijn weg terug. Dit komt grotendeels door de school Sint-Rafaël, waar ik een nieuwe wereld leerde ontdekken.”

Visuele problemen

Sint-Rafaël is een Vlaams Leeroogpunt, een herscholingscentrum voor volwassenen met een visuele beperking. “In de school leerde ik heel wat mensen kennen die visuele problemen hebben. Ik sta er zeker niet alleen voor. Vier dagen per week ga ik naar de school. Sofie Dierickx begeleidt mij en steunt mij enorm.” Sofie legt uit: “We bieden verschillende vakken aan in de school, zo bieden we een vak aan die je leert hoe je jouw dagelijkse activiteiten met succes afrondt. We leren onder meer lezen in het brailleschrift en informaticalessen met dactylo. De werking van de school kost ook geld en daardoor organiseren wij een toneelvoorstelling op vrijdag 2 oktober.”

De toneelvoorstelling heet Een perfect huwelijk van de Komediecompagnie met bekende acteurs zoals onder meer Danni Heylen, Patrick Onzia, Dirk Van Vooren, Ann Van den Broeck en Britt Van der Borght.

De voorstellingen vinden plaats in het cc Gildhof in Tielt om 20 uur. Een kaart kost 18 euro en kan je kopen aan het onthaal van het Gildhof via reservatiedienst.gildhof@tielt.be of via het nummer van Annemie (0471 09 15 82).

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier