Schrijver Pieter Aspe kampt met extreme vermoeidheid

Pieter Aspe in betere tijden, signerend op de Boekenbeurs. © belga
Redactie KW

Het gaat niet goed met Bruggeling Pieter Aspe; Vlaanderens bekendste thrillerschrijver. Zijn uitgever Karel Dierickx bevestigt dat Aspe lijdt aan extreme vermoeidheid en veel moet rusten voordat er terug sprake kan zijn van schrijven. “Wat precies de medische oorzaak is, is nog niet duidelijk”, klinkt het.

Thrillerschrijver Pieter Aspe, die na jarenlang te zijn uitgeweken naar Blankenberge nu al enige tijd terug in zijn geboortestad Brugge woont, stond altijd bekend om zijn grote productiviteit. De man leverde vlot zo’n twee boeken per jaar af. Maar daar is nu een einde aan gekomen. Aspe zou af te rekenen hebben met een vorm van extreme vermoeidheid waardoor hij nauwelijks tot niet meer aan schrijven toekomt.

We bellen hem in de late voormiddag op maar krijgen zijn echtgenote Tamara Hanegraaf aan de lijn. “Hij ligt momenteel in bed en kan nu niet aan de lijn komen. Pieter moet veel rusten. Naar de avond toe zal hij misschien beschikbaar zijn”, klinkt het bij de echtgenote van de gevierde auteur.

Medische oorzaak onbekend

Meer wil Tamara er niet over vertellen maar dat Aspe bijzonder vermoeid is, is bij deze dus wel duidelijk. Dat wordt ook bevestigd door zijn uitgever Karel Dierickx. “Ik kan inderdaad bevestigen dat Pieter de voorbije dagen en weken bijzonder vermoeid is”, zegt de uitgever. “Er werden al testen gedaan in het ziekenhuis (onder meer een hersenscan, red.) maar de dokters weten nog niet wat de medische oorzaak kan zijn van zijn vermoeidheid. Wanneer hij terug de oude zal zijn, kunnen we nu dus nog niet zeggen. Het belangrijkste is nu dat hij voldoende rust neemt zodat hij hopelijk opnieuw voldoende aansterkt en tempo opbouwt om terug aan schrijven toe te komen. Rust en herstel, daar ligt nu de focus.” (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier