Schepen schittert als frontman van Nirvana-tributeband

Schepen Stijn Ramboer onherkenbaar in zijn blonde pruik en in ziekenhuisschort. "Die blonde lokken horen erbij voor de sfeer. De fans hebben dat graag", licht de frontzanger van The Servants toe. © foto Elien Swinnen

De Koekelaarse schepen Stijn Ramboer gaat naar Kiosk Rock als zijn alter ego Kurt Cobain. Met zijn Nirvana tributeband The Servants is hij de headliner op vrijdag 23 augustus. “Weinig mensen weten dat ik deel uitmaak van deze band en ik veronderstel dat ze me ook niet zullen herkennen met mijn blonde lokken”, lacht de schepen van Sociale Zaken. IJdele hoop na dit artikel…

The Servants, de Nirvana tributeband met roots in Koekelare, is de headliner van Kiosk Rock. Het festival, dat plaats heeft op vrijdag 23 augustus aan de kiosk op het Concertplein. Frontman van die band is schepen Stijn Ramboer. “Ik leerde Nirvana kennen toen ik 14 jaar was, nadat mijn broer een van hun cd’s had gekocht. Ik weet nog dat ik eerst wat gechoqueerd was toen ik er naar luisterde. Maar de muziek van Nirvana is veel meer dan ruig en choquerend. Sinds toen ben ik fan.”

“Veel mensen weten niet dat ik bij The Servants speel, dus ik veronderstel dat veel mensen mij vrijdag ook niet op het podium van Kiosk Rock verwachten. Al voelt het wel een beetje dubbel aan om daar op het podium te staan voor eigen volk. Kurt Cobain is een ruig type en de muziek die Nirvana brengt, is geen U2 of Bryan Adams. Ik probeer Kurt Cobain zo goed mogelijk neer te zetten en dat is wel een beetje ruig. Inclusief blonde lokken, ja, want die heb ik niet zoals je wel kunt zien. (lacht) Mensen die naar een Nirvana tributeband komen kijken, verlangen dat. Bij Nirvana draait het ten slotte vooral om hem. Kurt Cobain is de aantrekkingskracht van de band”, aldus de schepen die de tributeband vormt met Michiel Vandenbussche uit Zarren, Tom Derdaele en Tom Maene uit Koekelare.

We zien Tom Derdaele, Michiel Vandenbussche, Stijn Ramboer en Tom Maene van The Servants.
We zien Tom Derdaele, Michiel Vandenbussche, Stijn Ramboer en Tom Maene van The Servants.© g

Gebroken vinger

“We hebben The Servants – de naam verwijst naar het nummer Serve The Servants van Nirvana – opgericht begin 2017 en we speelden nog maar een keer in Koekelare: een try-out in De Blaaspijp die we nota bene hebben moeten uitstellen omdat ik mijn vinger had gebroken”, lacht de Kurt Cobain van Koekelare. “We hebben al heel wat mooie optredens mogen spelen, maar na ons optreden op Zandrock vorig jaar in Oostende hebben we populariteit gewonnen. Zo spelen we binnenkort ook als een van de weinige livebands op het festival Land of Love op 31 augustus in Torhout. We spelen 10 tot 20 optredens per jaar. Meer zit er niet in, voornamelijk door tijdsgebrek.”

vzw Koekegoed

The Servants schenken een deel van hun gage aan Koekegoed. “We hebben voor deze Koekelaarse vzw gekozen omdat deze vereniging zich inzet voor mensen met zelfmoordgedachten en psychische problemen. En zoals algemeen bekend is, pleegde frontzanger Kurt Cobain ook zelfmoord”, besluit Stijn Ramboer.

www.theservants.be