Schade kunstwerk Contrei Live snel hersteld

© Foto Myriam Maebe
Redactie KW

Na storm Odette verwittigde een buurtbewoner organisator Intercommunale Leiedal dat de stiltekoepel op het Moleneiland in Harelbeke zwaar beschadigd was door hevige rukwinden. Na overleg met de kunstenaar besliste Leiedal om het werk zo snel mogelijk in zijn oorspronkelijke staat te laten herstellen.

Kevin Trappeniers en zijn team gingen meteen aan de slag en slaagden erin het kunstwerk helemaal terug op te bouwen. “Het is overigens wel treffend en een tikkeltje poëtisch dat de inhoud van mijn werk, de impact van mens op water en water op mens in artificiële landschappen, zich ook daadwerkelijk laat voelen via door klimaatverandering steeds vaker voorkomende stormen zoals Odette”, aldus Kevin Trappeniers.

Het kunstwerk van Kevin Trappeniers werd geplaatst in het kader van Contrei Live, een kunstparcours op en langs het water in de dertien steden en gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen.

De zestien artistieke interventies vormen samen een mix van land-art, landschapsarchitectuur, geluidskunst en kinetische installaties. Het kunstwerk ‘Observatory Harmony of Spheres’ van Kevin Trappeniers is een stilte- en reflectieplaats in de vorm van een iglo.

De kunstwerken langs de Leie zijn nog te zien tot en met 26 oktober. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier