Saxofoon en liefde centraal in Tieltse Europahal

Redactie KW

Voor het vierde jaar op rij slaan vier academies de handen in elkaar om onder de noemer SaxArt een uniek concert te organiseren waarin een hoofdrol voor de saxofoon is weggelegd. Op zaterdag 15 februari kan je gratis het resultaat beluisteren in de Europahal van Tielt.

Vier jaar geleden groeide het idee bij drie leerkrachten saxofoon om hun leerlingen bij elkaar te zetten om samen te musiceren. Tijl Verhaeghe van de academie van Oudenaarde, Angélique Steenhaut van de academie van Aalst en Ann Verschuere van de academies van Tielt en Roeselare bundelden hun krachten en stelden een uniek saxofoonensemble samen dat de naam SaxArt kreeg.

Thema liefde

Voor het vierde jaar op rij bereidden de leerlingen en hun leerkrachten een bijzonder concert voor. Ze brengen een muzikale wandeling met als rode draad het thema ‘liefde’. Onder andere muziek uit West Side Story staat op het programma, maar ook de filmmuziek van De Klokkenluider van de Notre-Dame en meer klassieke werken als Anitra’s Dance van Grieg passeren de revue tijdens hun voorstelling.

Je kan het eindresultaat op zaterdag 15 februari om 18 uur beluisteren in de Europahal van Tielt. De toegang is gratis.

Wie het concert in Tielt moet missen, is op zondag 16 februari om 11 uur welkom in de Collegekapel in de Pontstraat in Aalst (tickets 5 euro) of om 16 uur in het stadhuis van Oudenaarde (gratis). (LDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier