Rusthuisdirecteur en muziekproducer maakt oorwurm ‘Bluuf van je tote’

© EFO
Redactie KW

Muziekproducer Christoff Wybouw is opnieuw de studio ingedoken om een gouden raad op muziek te zetten. Het resultaat is een oorwurm: Bluuf van je tote komt vandaag uit.

Christoff Wybouw is de man achter zowat alle populaire West-Vlaamse ambiance artiesten. Hij produceerde honderden nummers voor de Brugse Strangers, de remixen van Lucy Loes, Johnny Turbo, Eddy Ready en was de stem van de culthit Me wuf is weg van Kamiel.

Hij legde zich de jongste jaren muzikaal toe op zijn geesteskind ‘The professional DJ’ in 85 landen. Wybouw is ook al lang directeur van zijn eigen woonzorgcentrum Christoff in Varsenare, er zijn 40 bewoners.

Veel fouten bij gebruik van mondmaskers

“Het zit er aan te komen dat we ook in het dagelijkse leven meer mondmaskers zullen dragen. Ik merk veel fouten bij het aan- en uitdoen van de maskers en merkte ook op dat mensen gigantisch veel aan hun gezicht komen en dat is in deze tijden absoluut niet aan te raden”, zegt hij.

Hij zette deze boodschap om in een nummer in het West-Vlaams. Het is een echte oorwurm. “In mijn vrije tijd blaas ik soms wat stoom af in de studio. Maar ik kon geen muzikanten naar de studio halen en heb dus zelf gezongen, gerapt en de muziek gespeeld. Bij de opname werd zelfs een telefoon gebruikt. Veel van mijn eerder werk had een actualiteitsgehalte. Me Wuf is Weg kwam er na een golf van echtscheidingen en ik besteedde in nummers ook al aandacht aan de Aids-problematiek.”

Opbrengst gaat naar zorgmedewerkers

Maar het is Wybouw niet om de hit te doen : “Met handgeklap alleen gaan we er niet komen. De opbrengst van het nummer gaat naar de zorgmedewerkers van mijn woonzorgcentrum want zij zijn de eerste linie in de strijd.”

Het nummer komt vrijdag officieel uit en Wybouw plant ook andere versies om meer doelgroepen te bereiken. “Er wordt nu ook gewerkt aan een videoclip van het nummer. Maar ook dat moet gebeuren volgens de hygiëneregels. Bedoeling is dat mensen filmpjes insturen en we het nummer visueel kracht bijzetten.” (efo)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier