Ruim 24.000 metalfans op Alcatraz

Redactie KW

Dankzij het goede weer kochten veel festivalgangers nog last minute een dagticket. De organisatoren blikken tevreden terug.

Met namen als Limp Bizkit, Dimmu Borgir en Helloween Pumpkins United op de affiche slaagde Alcatraz er ook dit jaar in om een aantal kleppers in het metalgenre naar Kortrijk te halen. Maar Alcatraz is heus niet enkel voor kenners van thrash, hardcore, death of doom metal. Met de line-up van de eerste festivaldag mikten de organisatoren op een breder publiek. “Met Status Quo en Brides of Lucifer – het nevenproject van de mannen achter Scala – hebben we geprobeerd om een publiek aan te spreken dat wat schroom heeft om naar een metalfestival te gaan”, zegt persverantwoordelijke Bernard De Riemacker. “En ik heb enkel positieve reacties gehoord over onze line-up.” De wolkbreuk vrijdagavond kon de pret in ieder geval niet bederven, en tegen dat de eerste groep zaterdag het podium besteeg, was de weide al weer zo goed als droog.

Op zaterdag was het vooral uitkijken naar Limp Bizkit, de Amerikaanse nu-metalband rond Fred Durst. Het icoon van de jaren negentig gaf zaterdag het beste van zichzelf op de Prison-mainstage, en het publiek kon het wel smaken. En tot vreugde van de zondagse festivalgangers hadden de bandleden van de Duitse band Helloween zich op tijd verzoend om het driedaagse metalfeest af te sluiten met hun Pumpkins United-show.

(BELGA)