Rudy en Micha vieren huwelijksfeest tijdens Hitfestival in Kursaal Oostende

Redactie KW

Geen Nederlandse artiesten Nick & Simon vrijdagavond op het podium van Kursaal Oostende, want Simon lag ziek te bed. In allerijl zochten de organisatoren naar een waardige vervanger en die vonden ze in zanger Christoff, die met zijn eigen orkest het laatste uurtje kwam opvullen tijdens het Hitfestival.

Net voor aanvang van de drie uur durende show zei een verantwoordelijke dat Nick & Simon niet aanwezig waren. Alhoewel dit al de dag zelf al via allerlei sociale media was kenbaar gemaakt, hoorden we toch links en rechts boegeroep weerklinken in de zaal. Toen echter de naam van de vervanger werd gezegd, was het applaus oorverdovend. Spijtig voor de échte fans van de Nederlandse zanger Nick & Simon die aanwezig waren, maar ook artiesten kunnen ziek worden en moeten dus wel eens afhaken.

https://www.youtube.com/watch?v=8zool5dlL10

Het Hitfestival 2017 werd geopend door De Romeo’s. De heren begonnen met Vrienden voor altijd, de titelsong van hun nieuw album. Gunther Levi – getrouwd met de Izegemse Charlotte Nollet – deed zijn best om het publiek eens in het West-Vlaams toe te spreken terwijl Davy en Gunther ook duidelijk maakten dat hun vriend Chris Van Tongelen terug vrijgezel is. De bekende liedjes volgden elkaar vlug op, inclusief een Nederlandse medley om de Nederlandse muzikanten een plezier te doen. Het publiek zat lang stil, maar tegen dat De Romeo’s afscheid namen stond de zaal op zijn kop.

Rudy en Micha vieren huwelijksfeest tijdens Hitfestival in Kursaal Oostende

Rob De Nijs was wel vanuit Nederland naar Oostende afgezakt om één uur lang zijn bekende nummers te brengen, zoals Het werd zomer, Malle Babbe, Zuster Ursula, Jan Klaassen de Trompetter, enz.

Rudy en Micha vieren huwelijksfeest tijdens Hitfestival in Kursaal Oostende

Na de tweede pauze mocht Christoff het podium betreden. De zanger begon met Hartslag en stond dan stil bij twee mensen in het publiek die precies op vrijdag in het huwelijksbootje waren gestapt.

Rudy en Micha vieren huwelijksfeest tijdens Hitfestival in Kursaal Oostende

Rudy – werkzaam in Kursaal Oostende – en zijn kersverse vrouw Micha vierden inderdaad – met 60 genodigden – en in VIP-stijl hun huwelijksfeest op het Hit Festival. “Wat dachten de pasgetrouwden ? We boeken zelf geen zanger, maar gaan gewoon daar feesten . Goed gevonden”, zegt Christoff. Speciaal voor de tortelduifjes zong hij Ik ben geboren om van je te houden. Onze Vlaamse Nummer Eén zong ook nog zijn andere hits, waaronder Een ster, Zeven zonden… Hij leerde ook het publiek de danspasjes aan op het lied Het leven danst Sirtaki, een single die ze met Klubbb3 in Vlaanderen promoten. Na enkele pogingen ging het al vlotjes en wisten de aanwezigen goed wat ze moesten uitvoeren qua danspasjes. Er volgden ook nog een lange polonaise en nog enkele meezingertjes, waarna het Hitfestival 2017 werd afgesloten.

https://www.youtube.com/watch?v=6sBZ-mwCJY8

(PADI – Foto’s FODI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier