Ronny en Anne uit Reningelst dansen openingsdans op Joe

Ronny Debal en Anne Leniere met Sven en Anke. © Bart Geurts
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Naar aanleiding van Valentijn presenteerden Joe-dj’s Sven Ornelis en Anke Buckinx de Openingsdans Top 100. Het duo nodigde ook verschillende koppels uit om hun openingsdans opnieuw te komen dansen in de Joe-studio in Vilvoorde, onder wie Ronny Debal en Anne Leniere uit Reningelst.

14 februari, is het Valentijn en dat liet radiozender Joe niet ongemerkt voorbijgaan. Op de dag van de liefde presenteerden Joe-dj’s Sven Ornelis en Anke Buckinx de beste 100 openingsdansen in de Openingsdans Top 100 tussen 6 uur en 16 ur. En dat is niet alles, want het duo nodigde ook verschillende koppels uit om hun openingsdans opnieuw te komen dansen in de Joe-studio in Vilvoorde, in trouwkledij!

Ook Ronny Debal (59) en Anne Leniere (59) uit Reningelst waren van de partij. “We dansten op ‘Altijd heb ik je lief’ van Clouseau“, vertelt Anne. “Maar om heel eerlijk te zij0,n was dat niet echt onze openingsdans. Eind vorige maand was het 39 jaar geleden dat we trouwden, maar eigenlijk hadden we geen openingsdans, want op ons huwelijk mocht ik van mijn ouders geen slow dansen. Dat vonden ze te ongepast. In de plaats moesten we dansen op een mars. We konden daar ook niet tegenin gaan, want uiteindelijk waren het onze ouders die het huwelijksfeest betaalden.”

Uitgestelde openingsdans

“Maar op ons 25-jarige huwelijksjubileum gaven we opnieuw een feest en dan hebben we wel een echte openingsdans kunnen dansen. Aangezien we het toen allemaal zelf betaalden, hadden mijn ouders er niets meer aan te zeggen. Toen kozen we heel bewust voor het liedje ‘Altijd heb ik je lief’ van Clouseau”, vervolgt Anne. “Ik ben fan van Clouseau en de teksten zijn heel goed op ons van toepassing. We hebben elkaar lief voor altijd, net zoals Koen Wauters zingt. Het was dus eerder een uitgestelde openingsdans.”

“Ik vind dat je iedere dag elkaar graag moet zien, heel het jaar door”

Anne en Ronny hebben dus een romantische Valentijnsdag achter de rug. “Normaal doen we niets speciaals op Valentijnsdag“, vertelt Anne. “Want ik vind dat je iedere dag elkaar graag moet zien, heel het jaar door. Maar dat we dit konden doen was super. We zijn heel tevreden. Ik ben al lang fan van Sven en Anke en nu mochten we hen gewoon ontmoeten in hun studio in Vilvoorde. We werden heel goed onthaald en iedereen was super vriendelijk.”

Kleinkinderen op bezoek

Voor vanavond zal er wellicht geen tijd zijn voor extra romantiek. “We hebben drie kinderen, die ons het mooiste geschenk gaven: zes kleinkinderen. Vanavond komen vier van de zes kleinkinderen bij ons overnachten, dus we zullen met hen de handen vol hebben. Volgend jaar doen we wel nog eens iets speciaals, want dan is het immers onze veertigste huwelijksverjaardag”, besluit Anne.

Het nummer ‘Du’ van Peter Maffay werd trouwens voor het tweede jaar op rij verkozen tot favoriete openingsdans van de Joe-luisteraar. Op de tweede plaats eindigde ‘Perfect’ van Ed Sheeran. Het nummer steeg daarmee maar liefst 67 plaatsen tegenover vorig jaar. Robbie Williams sluit de top 3 af met ‘Angels’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier