Rollegemnaars willen hun bibliotheek weer open op zaterdag

Enkele sympathisanten en vertegenwoordigers van de Gemeenschapsraad, de Gezinsbond en Chiro Tandem kwamen zaterdag 'tevergeefs' naar de bib in Rollegem. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Enkele Rollegemse verenigingen hielden een symbolische actie aan hun bibliotheek omdat ze die graag weer zouden open zien op zaterdag.

Al meer dan drie jaar is de bibliotheek in Rollegem slechts op maandagnamiddag van 14 tot 18 uur en op woensdagnamiddag van 14 tot 17 uur open. “Dat zijn niet bepaald gezinsvriendelijke uren”, luidt het bij de Rollegemnaars. “We vrezen dat binnen afzienbare tijd de bibliotheek zal gesloten worden omdat te weinig mensen de weg ernaartoe vinden.”

De Gemeenschapsraad, Gezinsbond en Chiro Tandem van Rollegem hielden daarom een korte symbolische actie aan de Rollegemse bibliotheek om de stad te vragen de openingsuren te herzien, en ook op zaterdagvoormiddag de bib weer te openen. “Dan zijn meer mensen thuis en zullen de Rollegemse jonge en minder jonge gezinnen opnieuw hun weg naar de bib vinden.”

Schepen steunt

De Kortrijkse schepen van Cultuur Axel Ronse kon niet aanwezig zijn, maar juicht de actie toe. Hij had met de verenigingen ook al contact. “In het begin van de legislatuur heb ik aan Team Bib gevraagd om een herschikking voor te bereiden. Desnoods kunnen ze dit samen met de Wijkteams oplossen. Via een slimme samenwerking moeten we de dienstverlening in de deelgemeenten net uitbreiden en versterken!”

De schepen wil nog eind 2020 met een oplossing komen. “Rollegem verdient dat”, zegt hij.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier