Rollegemnaar Rik Dereeper wint internationale poëziewedstrijd

© (Foto GV)
Redactie KW

Zondag werd in de Zwevegemse deelgemeente Sint-Denijs de winnaar bekend gemaakt van de wedstrijd ‘Poëzie van A tot Z’. De eer ging naar Rik Dereeper.

Langs de oude spoorwegbedding tussen Avelgem en Zwevegem realiseerde Marnixring De Vlaschaard, samen met beide gemeenten, een eerste poëziepad van station A tot station Z.

Dit project liep over vijf jaar waarbij elk jaar twee gedichten langs het pad werden toegevoegd. Het winnende gedicht van de poëziewedstrijd en één van de curator van het jaar.

Vorig jaar liep het project af, maar werd beslist om er nog eens vijf jaar bij te doen.

Er werd i.s.m. Westtoer een nieuwe fiets- en wandellus uitgestippeld en opnieuw komen er jaarlijks twee gedichten langs die route.

Eén van die gedichten is het winnende gedicht van de wedstrijd ‘Poëzie van A tot Z’. “We kunnen met 111 inzendingen uit België en 50 uit Nederland spreken van een succeseditie. Het thema was ‘Zorg voor de aarde’ en alle gedichten werden vakkundig beoordeeld door de jury.”, vertelt Lut de Block, curator van de wedstrijd.

Winnaar werd Rik Dereeper uit Rollegem. “Hij schreef ‘De kennisboom voorbij’ in sonnetvorm. Het is een bewonderenswaardig staaltje van gebalde poëzie waarbij de hele zondeval geviseerd wordt.”

Suzanne van Leendert uit Nederland werd tweede en Erika De Stercke uit Gent, derde.

Het winnende gedicht werd gematerialiseerd en staat in de Helkijnstraat in Sint-Denijs, aan de oversteek van de Trimaarzate.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier