Roeselaarse Theaterwandelingen zetten geschiedenis van de vaart in de kijker

© (Foto Jos)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Voor de zevende keer al organiseert JEKRI de Roeselaarse Theaterwandelingen. Dit keer slaan ze hun tenten op in en rond het Huis van de Voeding waar je de geschiedenis van de vaart ontdekt.

De Roeselaarse Theaterwandelingen zijn geleide wandelingen langsheen een uitgestippeld parcours waarbij verschillende lokale toneel- en andere gezelschappen op diverse locaties historische, ludieke, grappige, serieuze, gewaagde of adembenemende taferelen uitbeelden. “Onderweg wordt de honger en dorst van deelnemers gestild met leuke hapjes en drankjes. Het afsluiten van de avond gebeurt met een gezellige maaltijd en leuk samenzijn in het Huis van de Voeding, het start- en eindpunt van de avond”, vertelt Lowie Schaubroeck.

De wandeling is in totaal 2,5 km lang. Onderweg wordt er halt gehouden aan verschillende locaties waar toneel, dans en veel beeld te zien zal zijn. De uitwerking van het inhoudelijk programma lag ook ditmaal in handen van Raoul Boucquey, samen met Bart Cafmeyer. “We nemen de mensen op sleeptouw langs de ‘petite histoire’ van de Roeselaarse haven. Uiteraard horen daar Rodenbach bij, maar ook de historie van de vermoorde sasmeester van Kachtem, de roemrijke pianofabriek Derdeyn, enz.”, vat Raoul het kort samen.

De wandelingen vinden vier avonden plaats, namelijk op vrijdagen 22 en 29 en zaterdagen 23 en 30 september. Er zijn per avond zeven groepen met 60 mensen. Kostprijs 50 euro. Inschrijven kan via www.rtw2017.be/tickets.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier