Roeselaarse ondernemer lanceert ‘Vintage Toys for Boys’

Redactie KW

De Roeselaarse ondernemer Filip Corne (46) zag enkele weken geleden zijn technisch eventbedrijf Solico voor onbepaalde tijd op coronaslot gaan. Hij besloot om zijn sluimerend nevenbedrijf versneld vorm te geven. Meteen was ‘Vintage Toys for Boys’ geboren.

“Vintage Toys for Boys is een webshop met een collectie unieke en zeldzame objecten waarvan veel mannen als jongeling droomden en die nu bereikbaar blijken” legt Filip Corne uit. “Het zijn iconische objecten, vintage elektronica en collectables die perfect passen in een mancave.”

Zeldzame Italiaanse sportwagens of authentieke flipperkasten

“Het zijn geen snuisterijen die je in een decoratiezaak aantreft”, aldus Filip.”Wij proberen zeldzame stukken aan, vaak in het buitenland. Ons doel is om nagenoeg onvindbare verzamelstukken op te sporen en om die aan de internationale liefhebber of verzamelaar aan te bieden, van New York tot Tokio. Het is voor ons internationaal cliënteel dat onze webshop in het Engels opgesteld is. Maar ook Belgische klanten vinden bij ons hun gading.”

“In ons aanbod vind je vanalles: een unieke Harley Davidson die custom made is met originele stukken van een Indian motor, onvindbare design audiomeubels, zeldzame Italiaanse sportwagens, authentieke flipperkasten uit de jaren 60, retro Nintendo-games… Een deel van de toestellen in onze online catalogus kun je zelfs terugvinden in musea in Barcelona, München of Berlijn. Met één muisklik kan je het bij ons aanschaffen”, lacht Filip.

Hifi zoals David Bowie

“Op de website worden de stukken uitvoerig gedocumenteerd en in hun historisch perspectief geplaatst, hier en daar met een leuk verhaal erbij”, glimlacht Filip, “Na het overlijden van zanger David Bowie werd zijn Brionvega hifi-keten bij Sotheby’s geveild voor ongeveer 300.000 euro. Dit onvindbaar type hebben wij onder andere in stock. Een ander voorbeeld is een speciale keyboard-stemmenvervormer, een Vocoder Korg VC-10. De muziekgroepen Kraftwerk en Pink Floyd gebruikten dat model in hun muziek. Nu, 42 jaar later, kan je er bij ons eentje op de kop tikken.”

“De interesse voor dergelijke zaken is niet nieuw, maar is plots in een stroomversnelling gekomen”, gaat Filip verder. “Enkele jaren geleden was ik met een vriend in het buitenland op een oldtimerbeurs. Daar zag ik een unieke, gerestaureerde kermiswagen te koop aangeboden. Ik stond perplex.”

Snelle opstart webshop door coronacrisis

“Niet door de kermiswagen op zich, maar door het besef dat ik reeds sinds mijn jeugd onafgebroken dergelijke oude stukken verzameld en aangekocht heb, zonder er ooit bij stil te staan dat daar jaren later ook een marktmodel zou in zitten. Ik ben al jaren vintage lover, lang voor het woord ‘vintage’ in collectorskringen ingang vond. Ik zag meteen mijn passie voor muziek, elektronica, vintage en zaken doen samenvloeien. Zo was ‘Vintage Toys for Boys’ geboren.”

“Ik heb er door de drukke bezigheden als zaakvoerder van Solico twee jaar de tijd voor genomen om dit voor te bereiden. Door de coronacrisis is ons technisch eventbedrijf, en bij uitbreiding de volledige eventsector, even gepauzeerd. Dit gaf me het perfecte alibi om het vintageplatform in België en daarbuiten op de kaart te zetten. Maar laat me duidelijk zijn: mijn droom is om zo snel mogelijk opnieuw te starten met ons bedrijf Solico. De drang om er opnieuw voluit voor te gaan is, zowel bij mezelf als bij het volledige team, heel groot. Maar dat mijn vintagebedrijf nu kon opgestart worden, is natuurlijk ook heel mooi.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier