In totaal werden 137 boeken ingediend. Naast de Prijs, werden ook twee premies toegekend. Een ex aequo premie van 1.250 euro en een zilveren medaille gaan naar Jonas Bruyneel (Deerlijk) voor het werk 'Voorbij het licht' en naar Sven Vitse (Oostende) voor 'Ondier'.

De jury was samengesteld uit Guido van Heulendonck (schrijver), Sigrid Bousset (Onafhankelijk curator literatuur), Hans Cottyn (redacteur De Standaard), Ann De Bie (VRT-journaliste) en Johan Vandenbroucke (boekhandel De Zondvloed). De deputatie bekrachtigde in haar zitting van donderdag 27 oktober het advies van deze jury.

Literatuur in West-Vlaanderen promoten

De Prijs Letterkunde maakt deel uit van de inspanningen die de Provincie West-Vlaanderen doet om literatuur op haar grondgebied te promoten. Via deze wedstrijd wil de Provincie de individuele creativiteit van de schrijvers stimuleren. In 2017 is de Prijs bestemd voor Kinder- en jeugdboek.

Eerder mochten onder andere Els Moors (2015, Poëzie), Geert Six (2014, Dramatische Kunst) Gerda Dendooven, Bart Moeyaert en Sabine Clement (2013, Jeugd- en Kinderboek), Kristien Dieltiens en Jan Vantoortelboom (2012, Proza), Delphine Lecompte en Erik Spinoy (2011, Poëzie), Frank Adam (2010, Dramatische Kunst), Klaas Verplancke, Hilde Vandermeeren en Jan Simoen (2009, Jeugd- en Kinderboek) de Prijs Letterkunde in ontvangst nemen.

In totaal werden 137 boeken ingediend. Naast de Prijs, werden ook twee premies toegekend. Een ex aequo premie van 1.250 euro en een zilveren medaille gaan naar Jonas Bruyneel (Deerlijk) voor het werk 'Voorbij het licht' en naar Sven Vitse (Oostende) voor 'Ondier'.De jury was samengesteld uit Guido van Heulendonck (schrijver), Sigrid Bousset (Onafhankelijk curator literatuur), Hans Cottyn (redacteur De Standaard), Ann De Bie (VRT-journaliste) en Johan Vandenbroucke (boekhandel De Zondvloed). De deputatie bekrachtigde in haar zitting van donderdag 27 oktober het advies van deze jury.De Prijs Letterkunde maakt deel uit van de inspanningen die de Provincie West-Vlaanderen doet om literatuur op haar grondgebied te promoten. Via deze wedstrijd wil de Provincie de individuele creativiteit van de schrijvers stimuleren. In 2017 is de Prijs bestemd voor Kinder- en jeugdboek.Eerder mochten onder andere Els Moors (2015, Poëzie), Geert Six (2014, Dramatische Kunst) Gerda Dendooven, Bart Moeyaert en Sabine Clement (2013, Jeugd- en Kinderboek), Kristien Dieltiens en Jan Vantoortelboom (2012, Proza), Delphine Lecompte en Erik Spinoy (2011, Poëzie), Frank Adam (2010, Dramatische Kunst), Klaas Verplancke, Hilde Vandermeeren en Jan Simoen (2009, Jeugd- en Kinderboek) de Prijs Letterkunde in ontvangst nemen.