Rodenbachstadion enige West-Vlaams voetbalstadion in boek Belgian Beauties

Het Rodenbachstadion van Club Roeselare. © gf
Redactie KW

Hans De Groef en Kristof De Decker, twee vrienden uit het Mechelse, pakken begin december uit met het boek Belgian Beauties. In dit lijvig salontafelboek nemen ze je mee naar tien Belgische stadions, die elke nostalgische groundhopper gezien moet hebben. Het enige West-Vlaamse stadion dat men dit keer in beeld bracht is het Rodenbachstadion van Club Roeselare.

120 bladzijden voetbalerfgoed in woord en beeld, met meer dan 180 foto’s en heel veel geschiedenis. “Enkele maanden geleden werden we als vereniging door Hans en Kristof gecontacteerd”, zegt Stefaan Bogaerts, persverantwoordelijke van Club Roeselare. “Meteen lieten ze een grote bewondering zien voor het Rodenbachstadion om dit in hun volgende uitgave te steken. In september zijn ze een namiddag bij ons geweest om de foto’s te maken. Daaruit hebben zij nu een selectie gemaakt. Normaliter komen er een vijftiental foto’s van ons legendarische stadion in het boek. Voor de regionale voetballiefhebber een hebbedingetje.”

Wie dergelijk boek wil aanschaffen, betaalt tegen uiterlijk 23 november het bedrag van 44,95 euro op de rekening van Club Roeselare: BE26 7380 0983 6529. Alle bestellingen krijgen een A3-poster van de 99 oudste Belgische stamnummers cadeau. Het boek ‘Belgian Beauties’ zal geleverd worden tegen de feestdagen. (SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier