Rockband DIRK. brengt op 20 november nieuwe plaat uit

© gf
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Op vrijdag 20 november brengt Mayway Records, de in Kortrijk gevestigde onafhankelijke platenfirma, ‘Cracks in common sense’ van DIRK. uit.

Door de uitbraak van Covid-19 zullen heel wat mensen 2020 snel willen vergeten, maar voor DIRK. wordt het een grand cru-jaar. De vierkoppige band rond de uit Ingelmunster afkomstige zanger-bassist Jelle Denturck haalde met liefst drie singles De Afrekening van Studio Brussel.

Het tegelijk grungy en noisy kwartet scoorde met de singles ‘Artline’, ‘Stay indoors’ (een door de coronacrisis geïnspireerd nummer) en vooral ‘Hit’, dat wekenlang De Afrekening domineerde. Bovendien stonden die singles ook nog eens op hetzelfde moment in die lijst, iets wat geen enkele artiest of groep hen voordeed.

Fier en excited

Kortijkzaan Tony Vandenbogaerde, de labelbaas van DIRK., kondigde vandaag aan dat er volgende maand alweer een nieuwe single van zijn protegés aankomt. Tegelijk liet hij weten dat we de opvolger van de debuut-cd ‘Album’ op vrijdag 20 november mogen verwachten. “Op het hoofdkwartier van Mayway Records is ‘Cracks in common sense’ intussen grijsgedraaid en – waarom zou ik mijn woorden wikken? – het is een geweldige langspeler geworden”, aldus Vandenbogaerde. “Ik ben dan ook heel fier en excited dit te mogen uitbrengen.”

Op zaterdag 26 september speelt DIRK live op Op en Tent in Leffinge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier