Rock op het Plein: paraplu’s, Intergalactic Lovers, Stikstof en de afwezige Olga Leyers

Rock op het Plein hield het niet helemaal droog. (foto LVW)
Redactie KW

Ondanks de regenval werd het gratis muziekfestival ‘Rock op het Plein’ toch een meevaller. Ook zonder Olga Leyers, vrijdagavond moest afzeggen en Average Rob aan zijn lot overliet in Wervik.

Gelukkig regende het tijdens de muzikale opener van de vijfdaagse Zomerkermis nooit pijpenstelen. Het gezellig plein vlak voor het stadhuis liep helemaal vol tijdens het optreden van headliner Intergalactic Lovers. Muzikaal gezien waren ze sterk, maar de grootste ambiance kwam pas later. De afsluitende dj’s kregen het volle plein aan het dansen.

Geen Olga Leyers

De Aalsterse groep Intergalactic Lovers rond frontvrouw Lara Chedraoui staat bekend voor een apart genre: indierock met een bijzonder typisch geluid. “Het was één van hun laatste optredens vooraleer ze een pauze inlassen“, zegt voorzitter Dimitri Durnez van de vzw Tobacco Town Music. “Ze hebben een heel intensieve tour gehad en gaan waarschijnlijk de komende maanden nieuwe nummers maken. Persoonlijk ben ik een grote fan van die band.”

Rock op het Plein: paraplu's, Intergalactic Lovers, Stikstof en de afwezige Olga Leyers

De traditionele afterparty vanaf middernacht werd een overweldigend succes. Hiervoor werd dit keer ‘Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob & Olga Leyers’. In 37 edities Rock op het Plein de langste naam ooit op de affiche. Olga Leyers was er niet bij. Vrijdag gaf ze uitleg tijdens een videoboodschap. “Donderdagavond werden we verwittigd dat het zonder Olga Leyers zou zijn”, zegt Dimitri Durnez. “Ze had verplichtingen voor televisie, waarschijnlijk voor VTM. Spijtig, maar we kunnen daar niet onderuit.”

Plein niet helemaal vol

De organisatoren kregen de hulp van zo’n honderd medewerkers. Sommigen werkten voor de allereerste keer mee. “We deden via de sociale media een oproep en dat zorgde toch voor enkele reacties”, aldus de voorzitter. De vzw Tobacco Town Music mocht rekenen op de financiële steun van veel lokale handelaars. “In de tuin van ‘t Kapittel waren er meer dan 350 vips en dat is een record“, aldus Dimitri Durnez.

Het regende tijdens het optreden van Intergalactic Lovers maar dat deerde de festivalgangers niet. Ze bleven massaal aanwezig. Bij de jeugd vielen de hiphoppers van Stikstof in de smaak. Toen was het plein nog niet helemaal vol. De jongste fuivers die zaterdagnacht om twee uur nog niet waren uitgedanst, trokken nog richting jeugdhuis de Bierpompe waar men traditioneel uitpakte met een afterparty. Er waren geen incidenten.

(Erik De Block)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier