Road Rock haalt niet verwachte opkomst

Fans van de groep Mermaid uit Brugge © JVGK
Redactie KW

Het Vlastreffen pakte zaterdag voor de tweede keer uit met Road Rock. Het grote publiek liet het in de namiddag afweten maar Guy Swinnen redde ‘s avonds de meubels.

Road Rock is een muziekwedstrijd voor opkomende bands in Vlaanderen. Meer dan 300 beginnende bands schreven zich in voor deze tweede editie. Een jury selecteerde daaruit acht veelbelovende bands die de kans kregen om hun kunnen te tonen op het Schouwburgplein. De winnaar krijgt 3.000 euro aan materiaal en 12 uur studiotijd. In de namiddag bleef de massale opkomst uit. “Misschien zit Kamping Kitsch daar voor iets tussen. Daar gaan massaal veel jongeren naartoe“, zegt een toeschouwer. Een van de deelnemers was de groep Mermaid uit Brugge, dat wel enkele fans meekreeg. “Wij willen wel poseren als fan. De dames kijken wel naar het podium”, aldus zes stoere mannen.

De twee winnaars van de wedstrijd treden zondag (vandaag) op tijdens de aankomst van het Vlastreffen op het Schouwburgplein en de Grote Markt.

vader en zoon Claude en Mattia Cottyn
vader en zoon Claude en Mattia Cottyn© JVGK

Op het bijna lege terras lieten vader en zoon Claude (51) en Mattia (15) Cottyn het niet aan hun hart komen. Zij kwamen voor de eerste keer naar Road Rock. “We houden alle twee van hedendaagse rock en grunge. Nu een beetje achterhaald, maar onze liefde voor rockmuziek is daarmee begonnen. Een festival zoals dit is belangrijk in de stad. Ook omdat de toegankelijkheid groot is”, vertelt Claude. “We zitten in het weekend ook nog in Gullegem en gaan naar Crammerock in Stekene. Nu is het even ‘chillen’ op een terrasje.” Zoon Mattia, die woordkunst en drama geniet in Gent, gaat meestal mee. “Ik speel ook gitaar en hou van ‘rap’ in het algemeen en ook van rock. Het is leuk om met papa samen iets te beleven. Zulk festivalletje is goed om jonge mensen een kans te geven”, aldus de erg volwassen jongeman.

Als afsluiter mocht jurylid Guy Swinnen het festival afsluiten. Hij slaagde er met zijn band wel in het grote publiek te trekken. “Ik was even vergeten welke fan ik van Guy Swinnen ben. Schitterend concert tijdens Road Rock beleefd. Ik herinnerde het me meteen ‘One for the road'”, postte Hein Wittouck op facebook.

https://www.youtube.com/watch?v=NCrOc_MY9Ew

(PVH/JVGK)