Road Rock doet het groter dan vroeger, maar is niet langer gratis

© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Muziekwedstrijd en stadsfestival Road Rock kondigde op het laatste moment nog een verrassingsoptreden aan. Dj TDB, onder andere bekend van Parsidance Festival en Dreambeats Festival, zal voor de sfeer tussen de optredens zorgen. Op 31 augustus wordt het Begijnhofpark ingepalmd door de jonge muzikanten.

Road Rock is dit jaar al aan een vierde editie toe. Die editie bestaat voor het eerst uit twee delen. De preselecties van de muziekwedstrijd vonden plaats tijdens de Sinksenfeesten. Daar streden acht bands voor een plaatsje in de finale. Zij werden eerder geselecteerd uit meer dan 300 deelnemers.

Op 31 augustus delen finalisten Ramkot, Indigo Mango en HYPER! het podium met Emma Bale, The Sore Losers en The Van Jets. Die laatste spelen dan trouwens hun laatste West-Vlaamse concert ooit. De presentatie gebeurt door comedian Gunter Lamoot. De optredens zijn wel niet langer gratis. “Ons uitgangspunt is altijd geweest om nieuwe bands zo veel mogelijk kansen te geven”, vertelt Bart Denauw, een van de organisatoren. “Al onze veranderingen zijn daarop gericht. We kozen ervoor om meer bekende artiesten op ons podium te zetten om zo ook de winnaars van de wedstrijd meer publiek te bezorgen. Gevolg daarvan is wel dat het festival vanaf nu wel betalend wordt. Anders is dat niet haalbaar voor ons. Maar ik denk dat de prijs voor een ticket heel schappelijk is.”

Opnieuw beoordeeld

De winnaars van de muziekwedstrijd gaan naar huis met 3.000 euro aan materiaal en een kans om een volledig afgewerkt nummer op te nemen. Vooral Indigo Mango uit Brussel leek tijdens de voorrondes een favoriet van jury en publiek te zijn. “Maar tijdens de finale wordt elk optreden opnieuw beoordeeld, veel hangt dus af van hun prestatie op het moment zelf”, aldus Bart. Wie de jonge muzikanten wil aanmoedigen kan dat doen op 31 augustus vanaf 14.00 uur. Om 17.15 uur worden de prijzen uitgereikt en Emma Bale begint met spelen om 17.30 uur. Een ticket kost je 33 euro in voorverkoop en 38 euro aan de deur.

(AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier