Rine viert verjaardag op bijzondere wijze: “We traden op in het buitenland maar nog nooit in eigen dorp”

Unwanted Tattoo met v.l.n.r. Wouter Nottebaert (gitaar), Annette Declercq (gitaar-zang), Barney Blomme (drums) en de jarige Rine Amelynck (bas-zang). Rechts staat Johan Dekyvere van 'la bouqueuze deluxe rock agency'. © GJZ
Redactie KW

Vrijdag is er in Sint-Denijs een wel heel speciaal verjaardagsfeestje gepland. Rine Amelynck mocht 50 kaarsjes uitblazen en viert dit met een evenement waarbij ze zelf met haar band Unwanted Tattoo op het podium staat. “We treden geregeld op in het buitenland, maar in Sint-Denijs waren we nog nooit te zien”, klinkt het.

Door Geert Vanhessche

Rine Amelynck werd woensdag 50 jaar maar het echte verjaardagsfeest is pas vanavond voorzien, op Zomerdorp aan de kerk in Sint-Denijs. Het idee voor het feest, waarop iedereen welkom is, kwam van haar man Barney Blomme. “Samen met Rine speel ik in de groep Unwanted Tattoo. We zijn nu tien jaar actief en stonden al op de affiche van heel wat festivals in binnen- en buitenland. Maar in Sint-Denijs, waar Rine en ik wonen, traden we nog niet op. Ik vond Rine haar verjaardag de ideale gelegenheid om iets te organiseren”, vertelt Barney.

Unwanted Tattoo bestaat uit Barney Blomme die het slagwerk voor zijn rekening neemt, Wouter Nottebaert op gitaar en de twee dames Rine en Annette Declercq die ook (bas)gitaar spelen en daarnaast voor de zang zorgen.

“De naam van de groep komt uit een gedicht van een Canadese songwriter. We vonden dat Unwanted Tattoo goed klonk en vlug werd het onze groepsnaam. Een jaar nadat we gestart waren, kwam het sterrenmeisje in het nieuws met de tattoos in haar gezicht. Wie nu Unwanted Tattoo op Google opzoekt, krijgt meteen een afbeelding van het sterrenmeisje en wat verder staan wij”, lacht Barney.

Rawk’n Roll

Hun muziekgenre noemen ze zelf ‘Rawk’n Roll’. “Onze muziek is een stuk rauwer dan rock’n roll, vandaar. Het is een genre dat moeilijk definieerbaar is. Sommigen noemen het Surf, anderen zien er meer rockabilly in en er zijn mensen die het onder punkmuziek catalogeren.”

De sfeer rond Unwanted Tattoo gaat vooral in de richting van de retro-rockabilly. “Wij flirten graag met de retro-feel. Rine heeft ook haar eigen merk pin up-jurken zoals in de jaren 40 en 50 (Mabaïla, red.). We hebben een Ford Mustang Fastback uit 1968 en muzikaal mixen wij graag onze cocktail met garage, rawk’n’roll, surf, punkrock, extravaganza, jungle, tiki, mexican wrestling, comics,… Het klinkt misschien heel cliché, maar met Unwanted Tattoo zijn we echt niet zomaar in een hokje te plaatsen. De basis bestaat uit fun, positivisme, catchy tunes en meezingbaarheid, humor en onszelf niet belangrijker voordoen dan we zijn”, aldus Barney.

Het evenement vanavond loopt onder de noemer ‘Is 1969 Okay! “Vanaf 16 uur is er een static car- en bikeshow en om 19 uur kan men demonstraties worstelen meemaken. Deze worden gegeven door de mensen van CWA Torhout die ook de hoofdrol hadden in onze jongste videoclip Hey Lucha die op YouTube te zien is. Dan starten ook de optredens van The Sloppy Diamonds en Unwanted Tattoo. Ook de dj’s Weerwolf en The Rebel zijn present. Verder is er nog heel wat animatie”, zegt Rine die hoopt op mooi weer want alles vindt plaats in openlucht.

Voetbeentje gebroken

Het optreden van de groep voor eigen publiek heeft ook nog een andere, ongewilde, primeur. “Onlangs brak ik een beentje in mijn voet, zodat ik nu een stuk minder mobiel ben. Optreden zal ik zeker, maar het zal dan wellicht vanop een barkruk zijn. Vijftig jaar worden, is een mijlpaal in je leven en dat moet sowieso gevierd worden!”, besluit Rine enthousiast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier