Rik Vanwalleghem neemt afscheid van Ronde Museum

Rik Vanwalleghem. (Foto RN) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

Rik Vanwalleghem, tien jaar directeur van het Ronde Museum (RoM) – vroeger bekend als het Centrum Ronde van Vlaanderen – gaat in september met pensioen.

Met een bericht op Twitter maakte Rik Vanwalleghem donderdagnamiddag bekend dat het Ronde Museum (RoM), vroeger bekend als het Centrum Ronde van Vlaanderen, in Oudenaarde op zoek gaat naar een nieuwe directeur. Na tien jaar geeft de Wevelgemnaar, die startte op 1 januari 2006, de fakkel door. “Op 1 september ga ik met pensioen”, legt Rik Vanwalleghem uit. “Ik word er straks 64 en dat is een mooie leeftijd om met pensioen te gaan, vind ik. Sinds kort woon ik in Brugge en het traject van en naar Oudenaarde speelt ook wel een rol. Bovendien is het ook een mooi symbolisch moment : we hebben het wielercentrum zopas volledig vernieuwd en straks komt de honderdste editie van de Ronde van Vlaanderen eraan (op zondag 3 april, red.).

Betere verkoper

Rik Vanwalleghem heeft een goed beeld van hoe zijn opvolg(st)er er moet uitzien. “Ik ben vooral bezig geweest met het inhoudelijke. Het centrum heeft nu een meer verkoopgerichte directeur nodig. Iemand die het product beter in de markt zet: meer tickets verkoopt, meer groepen aantrekt, de shop en de brasserie beter doet draaien. Zeg maar, iemand die alles beter verkoopt.”

Zijn pensionering betekent evenwel niet dat Rik Vanwalleghem, die ook nog journalist en columnist is, het kalmer aan zal doen. “Er staat een pak boekenprojecten klaar. Veel kan ik er nog niet over kwijt, maar er zit ook een fictieverhaal tussen.”

>> www.crvv.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier