De 'blonde jonge god' speelt al negen jaar voor de Wevelgemse basketclub. Sinds een klein jaar is modellenwerk echter de grootste bezigheid voor Robbert.

Het verhaal start op een doordeweekse avond op café in Gent: "Samen met een aantal vrienden was ik er op stap toen een vrouw mij aansprak. 'Of ik Dominique Models kende en of ik geïnteresseerd was in een foto-shoot?' 'Euh, ja, zeker?' De dag nadien nam ik contact op met mijn zus Annelien, want ik kende daar allemaal niet zo veel van. Ik moest een aantal foto's van mezelf doormailen en werd daarna uitgenodigd op het modellenbureau, waar ik een aantal posefoto's moest laten nemen. Voor ik het goed en wel besefte, mocht ik een contact ondertekenen."

"Haar niet knippen zonder toestemming"

"In mijn contract staat bijvoorbeeld dat ik mijn haar niet mag laten knippen zonder toestemming. Ook mag ik geen model staan voor een merk zonder dat ik mijn agentschap heb verwittigd. Het is allemaal zeer snel gegaan", aldus de vijfdejaarsstudent sportwetenschappen aan het Kortrijkse Atheneum. "Mijn ouders staan volledig achter mijn carrière, maar vinden het belangrijk dat ik mijn school afmaak. De combinatie school en modellenwerk lukt momenteel zonder problemen, maar voor mij gaat het modellenwerk toch wel voor. Uiteraard is het mijn doel om het als model te maken en er later mijn beroep van te maken."

"Mijn eerste modeshow was onmiddellijk op de catwalk van Milaan", grijnst Robbert. "Ik liep er de show voor Prada en n°21. Er was enorm veel volk. Ik moest recht naar alle fotografen kijken. Het geluid van de meer dan honderd flitsende camera's zal ik nooit vergeten."

First we take Milan, then we take Paris

Na een week Milaan mocht het Wevelgemse model ook nog een weekje naar Parijs. "Omdat men blijkbaar zeer tevreden was van mijn werk, kreeg ik ook de kans op de catwalk van Parijs. De procedure om geselecteerd te worden, bestaat erin dat je eerst een casting moet doen en daarna een fitting. Als je twee keer goedgekeurd wordt, mag je de show doen", legt Robbert uit. "Ook de ervaring in Parijs was voor mij heel leuk. In België bestaat mijn werk vooral uit fotoshoots. In het buitenland zijn het dan meestal modeshows. Mijn agentschap regelt alles waardoor ik mij niets moet aantrekken van boekingen."

Moordende concurrentie

Toch is de modellenwereld niet enkel glamour and glitter. "Het is absoluut een branche met veel jaloezie. Vooral tussen de modellen onderling is er heel veel concurrentie. Ik heb de indruk dat het bij vrouwen nog allemaal een stukje erger is. Vrouwen zijn ook veel kritischer als het op kledij aankomt. Tijdens de shows in Milaan en Parijs heb ik het een en ander meegemaakt."

(BW)

Uit Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode De Leie van 14 februari 2014

De 'blonde jonge god' speelt al negen jaar voor de Wevelgemse basketclub. Sinds een klein jaar is modellenwerk echter de grootste bezigheid voor Robbert.Het verhaal start op een doordeweekse avond op café in Gent: "Samen met een aantal vrienden was ik er op stap toen een vrouw mij aansprak. 'Of ik Dominique Models kende en of ik geïnteresseerd was in een foto-shoot?' 'Euh, ja, zeker?' De dag nadien nam ik contact op met mijn zus Annelien, want ik kende daar allemaal niet zo veel van. Ik moest een aantal foto's van mezelf doormailen en werd daarna uitgenodigd op het modellenbureau, waar ik een aantal posefoto's moest laten nemen. Voor ik het goed en wel besefte, mocht ik een contact ondertekenen.""Haar niet knippen zonder toestemming""In mijn contract staat bijvoorbeeld dat ik mijn haar niet mag laten knippen zonder toestemming. Ook mag ik geen model staan voor een merk zonder dat ik mijn agentschap heb verwittigd. Het is allemaal zeer snel gegaan", aldus de vijfdejaarsstudent sportwetenschappen aan het Kortrijkse Atheneum. "Mijn ouders staan volledig achter mijn carrière, maar vinden het belangrijk dat ik mijn school afmaak. De combinatie school en modellenwerk lukt momenteel zonder problemen, maar voor mij gaat het modellenwerk toch wel voor. Uiteraard is het mijn doel om het als model te maken en er later mijn beroep van te maken.""Mijn eerste modeshow was onmiddellijk op de catwalk van Milaan", grijnst Robbert. "Ik liep er de show voor Prada en n°21. Er was enorm veel volk. Ik moest recht naar alle fotografen kijken. Het geluid van de meer dan honderd flitsende camera's zal ik nooit vergeten."First we take Milan, then we take ParisNa een week Milaan mocht het Wevelgemse model ook nog een weekje naar Parijs. "Omdat men blijkbaar zeer tevreden was van mijn werk, kreeg ik ook de kans op de catwalk van Parijs. De procedure om geselecteerd te worden, bestaat erin dat je eerst een casting moet doen en daarna een fitting. Als je twee keer goedgekeurd wordt, mag je de show doen", legt Robbert uit. "Ook de ervaring in Parijs was voor mij heel leuk. In België bestaat mijn werk vooral uit fotoshoots. In het buitenland zijn het dan meestal modeshows. Mijn agentschap regelt alles waardoor ik mij niets moet aantrekken van boekingen."Moordende concurrentieToch is de modellenwereld niet enkel glamour and glitter. "Het is absoluut een branche met veel jaloezie. Vooral tussen de modellen onderling is er heel veel concurrentie. Ik heb de indruk dat het bij vrouwen nog allemaal een stukje erger is. Vrouwen zijn ook veel kritischer als het op kledij aankomt. Tijdens de shows in Milaan en Parijs heb ik het een en ander meegemaakt."(BW)Uit Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode De Leie van 14 februari 2014