Renovatie Molenaarshuys in Wenduine gaat midden februari van start

foto LB
Redactie KW

Ze zal zo’n 80 werkdagen duren. De gemeente wil er een museum openen met virtual reality en publiceert binnenkort de openbare aanbesteding voor de uitbating.

De gemeente De Haan kocht tijdens de vorige legislatuur het Molenaarshuys naast de Hubertmolen in Wenduine aan. De gemeente kreeg toeristische impuls – en erfgoedsubsidies – voor de renovatie en inrichting van dit belangrijke cultureel-erfgoedpand. In tussentijd werd een virtual-realitybeleving ontwikkeld door het Brugse bedrijf AlfaVision dat eerder al gelijkaardige projecten uitvoerde voor Historium Brugge en het abdijmuseum Ter Duinen in Koksijde. Binnenkort wordt ook de openbare aanbesteding voor de uitbating van het Molenaarshuys gepubliceerd waar onder andere artisanaal brood en – bakproducten zullen kunnen worden aangeboden.

“We streven ernaar om het Molenaarshuys te kunnen openen tegen deze zomer en hopelijk al eerder tijdens de Molenaarsfeesten rond de Hubertmolen”, zegt schepen Marleen De Soete (Vooruit). “Ik ben in elk geval zeer tevreden met dit pioniersproject waarbij onze gemeente binnenkort haar eerste toeristische erfgoedmuseum met virtual-realitybeleving en artisanale bakproducten aan toerist en inwoner zal kunnen voorstellen”, aldus de schepen van Toerisme. Bvba Aquastra zal de werken uitvoeren voor de som van 171.492,15 euro. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier