Regisseur Sam Mendes vindt inspiratie in verhalen grootvader die meevocht tijdens Derde Slag om Ieper

Redactie KW

De film ‘1917’, het oorlogsdrama van topregisseur Sam Mendes, komt op 8 januari volgend jaar in de Belgische zalen. Mendes haalde de inspiratie voor de film uit het wedervaren van zijn grootvader Alfred Mendes. Hij stond tijdens de Derde Slag om Ieper in de loopgraven aan het front.

Even kort het verhaal van de film: op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse soldaten Schofield (George MacKay, bekend van Captain Fantastic) en Blake (Dean-Charles Chapman, die meespeelde in Game of Thrones) een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen.

https://www.youtube.com/watch?v=xES78rbFm0g

Hier kan u al genieten van een voorproefje van de langverwachte oorlogsfilm. Om de loopgraven écht te kunnen voelen, werden verschillende scenes in de film in één shot opgenomen. Op die manier worden de twee personen doorlopend achtervolgd in hun race tegen de klok. Cameraman Roger Deakins creëerde een indrukwekkende onafgebroken tocht van de twee hoofdacteurs in oorlogsgebied. Maandenlang werden de opnames voorbereid. Het resultaat is een verbluffende spannende trip die je laat terugkeren naar de allesverwoestende Wereldoorlog 1.

De cast van deze film bevat naast hoofrolspelers George Mac Kay en Dean-Charles Chapman bekende namen als Colin Firth en Benedict Cumberbatch. Regiseeur Sam Mendes won eerder al een oscar voor American Beauty.

(JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier