Red Zebra vijftien plaatsen vooruit in ‘De Tijdloze 100’

© (Foto Heidi Mares)
Redactie KW

In het elfde jaar dat de Brugse band met ‘I can’t live in al living room’ in Studio Brussels eindlijst staat, klimt deze Belpopklassieker van plaats 72 naar plek 57.

In 2020 is het precies veertig jaar geleden dat ‘Living room’ op single verscheen, aanvankelijk samen met ‘Graveyard Shuffle’ als – o ironie – b-kant van het vinyldebuut ‘Innocent People’. Deze verjaardag gaat in Brugge niet onopgemerkt voorbij, want afgelopen september kreeg zanger en tekstschrijver Peter Slabbynck voor de duur van een jaar een plein naar hem genoemd. Nog steeds is ‘Living room’ een nummer waar menig dj naar teruggrijpt om zijn of haar dansvloer te vullen. Deze beide factoren betalen zich nu af in een uitstekende ranking in StuBru’s ‘De Tijdloze 100’. Eerder in december steeg ‘Living room’ ook al achttien plaatsen naar plek zes in de ‘Belpop 100’ van Radio 1.

Naast Brugge heeft ook Kortrijk zonen in ‘De Tijdloze 100’, al is de winst van ‘Synrise’ (2010) van Goose veel bescheidener. De titelsong van het tweede album van het kwartet gaat van 99 naar 97. Het is ook nog maar het tweede jaar dat dit nummer in voornoemde lijst prijkt.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier