Red Zebra is met vernieuwde samenstelling klaar voor eerste optredens

Red Zebra in de nieuwe bezetting, met v.l.n.r. Kurt De Waele, Sam Claeys, Peter Slabbynck, Chris 'Hazy' De Neve en Frits Standaert.
Redactie KW

Nadat Geert Maertens (gitaar) en Johan Isselee (drums) de Red Zebra-reüniedans ontsprongen, zocht zanger en boegbeeld Peter Slabbynck naar nieuwe leden om samen met Sam Claeys (bas) en Chris ‘Hazy’ De Neve (gitaar) straks opnieuw de podia te beklauteren.

Die nieuwe leden vond hij in Frits Standaert (gitaar) en Kurt De Waele (drums), met wie Slabbynck eerder nog samengespeeld heeft. “In ijltempo hebben we ons klaargestoomd, waardoor de groep al na vier repetities helemaal klaar is voor ons eerste optreden op zondag 20 augustus, als afsluiter van het W-festival op Airport Amougies“, legt Slabbynck uit. “Ook de boekingskantoren geloven in de reünie. Hierdoor begint onze agenda zich voor het najaar al goed te vullen. Behalve een aantal optredens in eigen land trekken we naar Duitsland en Frankrijk. Het is nog maar het tweede optreden voor Red Zebra in Frankrijk en het eerste in Parijs. Als groep kijken we ook uit naar volgend jaar. Dan vieren we onze veertigste verjaardag.”

(svv)