Recordopkomst voor Iedereen Klassiek in Brugge

Redactie KW

Volgens het Concertgebouw Brugge woonden vandaag liefst 18.000 bezoekers het door radiozender Klara gepatroneerde Iedereen Klassiek, het feest van de klassieke muziek, bij.

Ook de Brugse handelaars doken met plezier in dit klassieke bad. “Twaalf onder hen maten hun zaak een zwierig, verrassend en stijlvol klassiek jasje aan”, zegt Katrien Van Eeckhoutte, algemeen directeur van het Concertgebouw. De professionele jury wees één van hen als laureaat aan: Chocolaterie Dumon, gelegen aan het Simon Stevinplein 11, rijfde de Iedereen Klassiek Boetiek Trofee 2019 binnen.

In het Concertgebouw was er de hele dag een speel- en ontdekplek voor kinderen, terwijl Klara van het hele gebeuren live verslag uitbracht. Hun ouders konden ondertussen in de Concertzaal, de Kamermuziekzaal en andere locaties genieten van onder meer het Brussels Philharmonic. Soms waren alle zitjes voor optredens ingenomen en dan maakten mensen gebruik om in de inkomhal een natje te nuttigen, zoals bijgaande foto illustreert.

Uniek dit jaar was de home delivery van klassiek: enkele geëngageerde muziekensembles brachten een veelzijdig repertoire tot bij hen die er niet konden bij zijn op de feestlocaties: personen die verblijven in plaatselijke ziekenhuizen of in zorgcentra in de stad.

Op de Markt sneuvelden geluidsrecords met een 200-koppig pBone-leger (pBones zijn plastic trombones) aangevoerd door trombonecollectief Crossbones en aangevuurd door de urban soul en swing van MNM-dj Brahim.

Heel veel tevreden gezichten dus op deze herfstdag met zomerse allures.

(svv/foto svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier