Raveyards maken spacetrip op nieuwe single

Raveryards met van links naar rechts Brent Vanneste, Francois De Meyer en Joris Casier. © foto Facebook
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Voor ‘Monolith’ kregen Wevelgemnaars Brent Vanneste en Joris Casier, ook actief bij STAKE, en Francois De Meyer de medewerking van Tim De Gieter alias Pa$$ion Crime$, mét dollartekens.

Met de spacy synths en nerveuze beats die het vanuit Gent opererende drietal Raveyards voor de single ‘Monolith’ aanwendt, verkennen ze de donkere krochten van de underground-elekctronica. Op hun muziek valt – andermaal – moeilijk een label te kleven, maar ze tasten er de grenzen van industrial, hiphop, techno, triphop en allerhande digitale klankspielereien mee af.

Visueel katapulteren Brent Vanneste en Joris Casier, die allebei ook deel uitmaken van STAKE (ex-Steak Numbr Eight), en Francois De Meyer in de bijgaande animatievideo doorheen de kosmos. Animatieartieste Kim Pi Lee, het pseudoniem van Kimberly Berckmoes, laat het drietal in social distance-tijden met een ruimteschip cruisen en op getekende vissen racen, alvorens ze in de onmetelijkheid van het heelal verdwijnen.

‘Monololith’ zal ook te beluisteren vallen op ‘Recollect’, het nieuwe album van Raveyards. Dit had normaal deze maand moeten verschijnen, maar omwille van COVID-19 wordt die release uitgesteld tot vrijdag 4 september.

(svv)

https://www.youtube.com/watch?v=qr9MQsoyKPk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier