Rapper Skumic hoopt weer stevig te scoren met nieuwe videoclip

Skumic (rechts) werkt al sinds 2015 samen met Point.Blank. (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De Oostendse rapper en muzikant Gauthier ‘Skumic’ Deleersnijder (27) heeft samen met de Kortrijkse dubsteplegende Maarten ‘Point. Blank’ Desmet (36) een nieuwe productie klaar: “De videoclip speelt zich volledig in een Colombiaans drugskartel af.”

De samenwerking tussen de Oostendse rapper en de Kortrijkse dubsteplegende ging in 2015 van start. Sindsdien schrijft de Oostendenaar teksten op de harde beats van Point. Blank. “We brengen Nederlandstalige spits op zowel drum & bass als hiphop. Dat gaat van actuele thema’s tot autobiografische topics”, vertelt Gauthier. Skumic is al langer bekend in Oostende, maar kreeg nationale bekendheid door zijn deelname aan ‘Belgium’s Got Talent’ in 2018. Samen met Kleine Sanders rapten ze zichzelf tot in de halve finale. Later ging het duo solo.

Maanden voorbereid

Voor de nieuwe videoclip ‘Project Ravy 2.0’ haalde Gauthier inspiratie uit de Netflix serie Narcos, die zich afspeelt in een Colombiaans drugskartel. “Gemakkelijk was het niet om de geschikte cast, locaties en props te vinden”, vertelt Gauthier. “Na drie maanden van intensieve voorbereidingen zijn Maarten en ik er uiteindelijk toch geraakt. In drie weken tijd bouwden we een cocaïnelabo in de jungle na, naaiden we DEA vestjes aan elkaar en kostumeerden we een Colt 1911.”

Een bedje van sla

Waar de videoclip opgenomen werd, wil Gauthier niet verklappen. “Dat zou de magie van de video wat wegnemen”, lacht hij. “Alles werd eigenlijk vrij low budget gefilmd, maar dat merk je helemaal niet in de videoclip.” Maarten is verantwoordelijk voor de hele audioproductie en Skumic nam, op een aantal camerabeelden na, de volledige videoproductie en vocalen voor zich. “Zelfs Jeron Dewulf kwam midden in het nummer een preek geven, maar werd vervolgens door het hoofd geschoten en op een bedje van sla geserveerd. Maar we willen wel duidelijk maken dat Columbia meer te bieden heeft dan wat wij in de videoclip laten zien”, lacht Gauthier.

Ook voor Skumic is 2020 een zwart jaar. “Corona heeft er serieus ingehakt”, zucht hij. “Begin maart waren we volop ons jaar aan het plannen. We stonden voor een druk jaar, met al heel wat geboekte optredens. Jammer genoeg vielen die allemaal weg. Sinds de uitbraak van het virus stonden we nog niet op een podium en daar kijken we nu wel hard naar uit, om onszelf weer eens te kunnen geven op een podium.”

Het eerste deel van Project Ravy werd op YouTube al een half miljoen keer bekeken. En ook het tweede deel wordt volgens het duo een schot in de roos. “Na vijf jaar aan ervaring, moderniseren en verbeteringen, zijn onze releases sterker geworden, en dat willen we duidelijk maken met dit tweede deel”, besluit het duo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier