Radiofestival SIGNAAL slaat tent op Burg op

© SVV
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Zaterdag 4 en zondag 5 juli kun je in Brugge het Radiofestival SIGNAAL beluisteren. Om een festivalsfeer te recreëren, pakt Villa Bota, de (jongeren)zender van Het Entrepot, uit met drie podia en evenveel frequenties.

Door de coronacrisis zat een fysieke tweede editie van het Radiofestival SIGNAAL in het Koningin Astridpark in Brugge er niet in. Daarom: een creatief alternatief. Twee dagen lang drie stages en evenveel radiofrequenties: Mainstream (Villa Bota, 106.4 FM), Truckstream (105.3 FM – een radiotruck op de Burg) en Friends stream (105.7 FM – zaterdag in horecazaak Paula Mostaert (Geldmuntstraat 9) en zondag in platenwinkel Cherry Picker Record Store (Geldmuntstraat 9).

Naast tal van medewerkers van Villa Bota maken ook radiomakers en zelfs live-artiesten uit de underground van buiten Brugge deel uit van de ambitieuze line-up van SIGNAAL. Vraag is of de programmering niet te alternatief is, want de livestreams op www.signaalfestival.be haalden afgelopen namiddag nauwelijks meer dan enkele tientallen views. Of zat iedereen aan zijn of haar radio gekluisterd?

(SVV)