Radiofestival SIGNAAL in Brugge trekt kaart van underground

Redactie KW

In het Koningin Astridpark in Brugge is SIGNAAL, het allereerste radiofestival van ons land, op kruissnelheid gekomen. Dit festival wordt gepatroneerd door Het Entrepot en Villa Bota, de radiozender (106.4 FM) van Het Entrepot.

SIGNAAL is de opvolger van het Vama Veche. Het zomerfestival dat jarenlang de plaats van afspraak was voor massa’s jongeren en oudere jongeren. Met SIGNAAL heeft Het Entrepot het festival deels uitbesteed aan de radiomakers van Villa Bota. Zij mochten mee de programmering helpen bepalen en geven zelf ook workshops.

Op het podium van een overdekt podium in het Astridpark kun je optredens meemaken van aanstormend talent, namen uit de underground. Ernaast staat een tweede podium waar dj’s voor en na de concerten de aanwezigen muzikaal animeren. Die aanwezigen, van wie er veel op het ruimte terras en aan de bar verbroederen, zijn duidelijk minder talrijk dan de voorbije jaren. Ook hier geldt wellicht een wet uit de marketing: Vama Veche was door de jaren heen uitgegroeid tot een merk. Het zal wellicht enkele edities duren vooraleer SIGNAAL dezelfde graad van brand awareness heeft opgebouwd.

SIGNAAL kun je nog vandaag en morgen gratis meemaken, tot middernacht in de Botanieken Hof en aansluitend tot in de vroege uurtjes in de Factor Club. Daar ontvouwen zich afterparties met dj’s van Villa Bota.

(svv)

www.hetentrepot.be/event/signaal-radiofestival/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier