Radio 2 neemt Jimmy Frey en liedje van Will Tura op in De Eregalerij

Redactie KW

Naast Jimmy Frey en Will Tura werden in Kursaal Oostende ook Salvatore Adamo en nummers van The Machines, Clouseau en Urbanus opgenomen.

Radio 2 en Sabam hebben donderdagavond in Kursaal Oostende zangers Salvatore Adamo en Jimmy Frey opgenomen in De Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers. Ook vier nummers kregen een plaats in De Eregalerij: ‘(I See) The Lies in Your Eyes’ van The Machines, ‘Bakske vol met stro’ van Urbanus, ‘Daar gaat ze’ van Clouseau en ‘Ik mis je zo’ van Will Tura.

Leven vol muziek

Tijdens een muzikale inauguratieceremonie in Oostende kregen Adamo en Jimmy Frey de award voor een ‘Leven vol Muziek’. Onder andere Peter Van Laet, Jelle Cleymans, Margriet Hermans en dochter Celien, Marble Sounds en Hooverphonic brachten hulde aan de zangers. En ook Will Tura, Clouseau, The Machines en Urbanus – van wie nummers werden opgenomen in De Eregalerij – waren van de partij.

Will Tura, Willy Willy, Sabien Tiels en Udo brachten een in memoriam ter ere van Johnny White, die in januari stierf. In 2003 werd ‘Verloren hart, verloren droom’ van Johnny White nog opgenomen in De Eregalerij. Ook Miel Cools, schrijfster Ke Riema en muzikanten Fons Sijmons en (pdw) werden herdacht.

(BELGA)

Beluister hier nog eens ‘Ik mis je zo’ van Will Tura en van Jimmy Frey

>> Rozen voor Sandra (Jimmy Frey)

>> Ik mis je zo (Will Tura)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier