Qmusic wandelt 90.000 euro bij elkaar zodat Hannelore uit Varsenare weer kan stappen

Redactie KW

Sinds donderdagmorgen maakten de Qmusic-dj’s voor de actie al wandelend radio door Vlaanderen. Het verhaal van Hannelore liet duidelijk niemand onberoerd: heel Vlaanderen liet zijn hart zien, want de stortingen stroomden binnen.

De actie ‘Stap voor Stap voor Hannelore’ is gelukt: er werd op nog geen dag tijd 90.000 euro ingezameld. Hiermee kan de 27-jarige Hannelore uit het VTM-programma Over Winnaars voortaan met elektronische protheses stappen.

Iedereen werd verrast toen het nieuws binnenkwam dat een Gentse zakenvrouw, die anoniem wil blijven, een bedrag over had van 90.000 euro. Ze bezorgde deze boodschap: “Hannelore heeft zo’n sterke indruk op me nagelaten, omdat ze zo positief in het leven staat. Ze blijft maar vechten, ondanks de zware tegenslagen die ze gekend heeft. Daarom wil ik haar graag helpen.”

146.312 euro

Samen met deze anonieme schenking klokt de actie nu af op een bedrag van ?146.312. Op vraag van Koen Wauters en Hannelore gaat er dus nu al ? 56.312 – het deel boven de 90.000 euro – naar vzw Project U/TURN, een organisatie die avontuurlijke trektochten organiseert voor mensen met een functiebeperking. Project U/TURN heeft ook Hannelore begeleid tijdens haar tocht naar Machu Picchu met Koen. De Qmusic-dj’s hebben ook beslist om nog tot 22 uur verder te wandelen voor U/TURN.

Met Stap voor stap voor Hannelore wilden Qmusic, Het Laatste Nieuws en Dag Allemaal via crowdfunding geld inzamelen voor elektronische protheses voor Hannelore. Alle Qmusic-dj’s stapten daarom vandaag door Vlaanderen en presenteerden hun programma al wandelend. Het startschot werd om 6 uur ‘s morgens vanuit de radiostudio in Vilvoorde gegeven door Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen. Ook radiocollega’s Maarten Vancoillie, Dorothee Dauwe, Jolien Roets, Wim Oosterlinck en Vincent Vangeel wandelden mee. Samen passeerden ze het werk van Hannelore in Boom, die van daaruit mee verder ging tijdens de wandeltocht. Qmusic-dj Vincent Fierens stapt nu nog verder tot 22 uur.

Over Winnaars

De actie kwam er naar aanleiding van het VTM-programma Over Winnaars. Hannelore verloor haar beide benen door een treinongeval. Koen Wauters zocht haar op om haar droom waar te maken: de ruïnes van de oude Inca-stad Machu Picchu zien. Samen gingen ze de uitdaging aan en werd het onmogelijke mogelijk. Voor de tocht had Hannelore elektronische protheses kunnen lenen, die het stapcomfort verhoogden. Dankzij de actie Stap voor stap voor Hannelore kan ze voortaan voor altijd met deze protheses wandelen.

Iedereen die nu nog een storting wil doen voor vzw Project U/TURN, kan terecht op Qmusic.be.

(J. Artois / Qmusic & VTM)