Provinciedomein Bergelen wordt voor één nacht een muziekbos

Op de foto zien we links Joost Fonteyne, directeur van het Festival van Vlaanderen Kortrijk en rechts pianist Guy Vandromme die live werk van Jürg Frey en Peter Ablinger bracht. © (Foto ICK)
Redactie KW

Donderdagavond werd op een persconferentie in het voormalig Broelmuseum aan de Broelkaai 6 in Kortrijk het programma van het Festival van Vlaanderen Kortrijk Classic with a twist voorgesteld.

Van 14 april tot en met 1 mei gaat de zevende editie van het festival door.

Hedendaags, klassiek en geluidskunst blijven de rode draad doorheen deze editie vormen. Joost Fonteyne, directeur van het Festival van Vlaanderen Kortrijk lichtte het programma toe. “Het accent dit jaar ligt op het bosproject. Naar het einde van het festival toe hebben we een klavierweekend met heel veel goede solisten en ensembles. De internationale strijkkwartetten Quatuor Bozzini, Quatuor Zaïde en Quatuor MP4 zijn absoluut een aanrader. De drie vocale topensembles Huelgas Ensemble dat het festival opent, Collegium Vocale Gent en Currende zijn zeker niet te missen. Ook de expo Sound of Silence is de moeite.”

Guy Vandromme, gastcurator van Bos, gaf toelichting bij het project waarin muzikanten het provinciaal domein Bergelen tot een muziekbos voor één nacht omtoveren. Stijn Demeulenaere en Stefaan Quix gaven uitleg bij de expo Sound of Silence. Voor zijn installatie Soundtracks is Stijn nog op zoek naar handgeschreven geluidsherinneringen. Nadien bracht pianist Guy Vandromme nog live werk van Jürg Frey en Peter Ablinger.

(ICK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier