Projectkoor brengt grootste Queen-hits weer tot leven

Projectkoor CHANTage brengt met zijn zevende concertreeks een ode aan de legendarische rockband Queen. Tijdens het persmoment troffen we alvast heel wat koorleden in hun Freddie Mercury-marcelleke aan. (Foto KLD)
Redactie KW

Van 8 tot en met 10 november trekt Projectkoor CHANTage alle registers open in cc Kruispunt. Met de concertreeks Don’t Stop Me Now brengt het koor een ode aan de muziek van Queen, de legendarische rockband rond Freddie Mercury.

Projectkoor CHANTage – dat zijn acht sopranen, negen alten, zeven tenoren en negen bassen onder de muzikale leiding van dirigent Geert De Deygere – is aan zijn zevende concertreeks toe. Na het Music for the Soul concert van vorig jaar kiest het koor dit keer voor het themaconcert Don’t Stop Me Now. “Achtentwintig jaar na het overlijden van Freddie Mercury is de muziek van Queen nog steeds hot en populair. De band staat bekend om zijn muzikale veelzijdigheid, de gelaagde arrangementen en prachtige harmonieën. Deze vormen een enorme muzikale uitdaging voor CHANTage”, vertelt Sabrina Venstechelman. “De enige voorwaarde was om voldoende kant-en-klare arrangementen voor koor te vinden. Daar is onze dirigent Geert De Deygere zeker in geslaagd. Bovendien hebben we in eigen beheer nog arrangementen kunnen bijmaken om ons te laten begeleiden door een live rockband. We kunnen trouwens opnieuw rekenen op de professionele begeleiding van topmuzikanten: Mattie Archie op elektrische gitaar, Maarten Arnou op basgitaar, Philip Carpentier op drums, Henk Lust op synthesizer en onze huispianist Maarten Devos. Zij begeleiden ons de hele avond, op een paar a-capellanummers na.”

Geslaagde flashmob

Om de ticketverkoop op gang te trekken, organiseerde CHANTage deze zomer een heuse flashmob. “Zondag 25 augustus verrasten we de klanten van Carrefour Market Diksmuide met het nummer Don’t Stop Me Now. Het is meteen ook de titel van onze concerten, want we zijn nu eenmaal niet te stoppen. Datzelfde weekend trok het voltallige koor naar Roeselare, waar we ter voorbereiding op verschillende plaatsen hebben geflashmobd. Het was niet alleen een leuke groepsactiviteit, het leverde ook leuk beeldmateriaal op, dat op Facebook massaal werd bekeken. Of het iets heeft opgeleverd? Absoluut! In minder dan vijf weken waren alle tickets de deur uit. Wij staan alvast te popelen om drie keer op te treden voor een volle schouwburg. Over onze outfit kan ik nog niet veel prijsgeven. Het spreekt voor zich dat we niet optreden in dezelfde outfit als vorig jaar tijdens ons klassiek-moderne concert. We passen ons aan de muziekstijl aan”, knipoogt Sabrina. Tijdens het persmoment waren er alvast tal van Freddie Mercury-lookalikes in de zaal te bespeuren.

Vijf vacatures

Projectkoor CHANTage kijkt ook al vooruit naar een volgende project. “Dat zal plaatsvinden in december 2020. Tijdens de concerten kondigen we heel graag de exacte uitvoeringsdata en het nieuwe thema aan. Ik kan je al verklappen dat het dan weer iets helemaal anders wordt. Voor dat project zijn we op zoek naar nieuw zangtalent. We zoeken drie tenoren en twee alten die met plezier partituren thuis instuderen, zodat er tijdens de repetities constant kan gezongen worden. Er wordt immers maar een weekend per maand gerepeteerd op vrijdagavond en zondagochtend. Geïnteresseerden kunnen straks alvast eens komen luisteren naar een van onze Queenconcerten en nader kennismaken met de huidige koorleden en de werking van CHANTage”, aldus Sabrina Vanstechelman. (KLD)

Info: Don’t Stop Me Now, vrijdag 8 en zaterdag 9 november om 20 uur, zondag 10 november om 15 uur in cc Kruispunt, www.projectkoorchantage.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier