Programma Filmfestival Oostende voorgesteld tijdens ‘Film in het park’

© (Foto JRO)
Redactie KW

Oostende – Fans van het Filmfestival in Oostende moeten er nog even op wachten, maar de echte filmliefhebbers die amper kunnen wachten werden maandagavond al verwend met een vertoning in openlucht van de film La La Land in het Leopoldpark.

De film, een Amerikaanse romantische dramedy-musicalfilm, vertelt het verhaal van Mia, een serveerster dat de droom heeft om actrice te worden. Ondanks de talloze audities, heeft ze geen succes. Jazzmuzikant Sebastian droomt dan weer van een eigen club. Na enkele toevallige ontmoetingen wordt het duo verliefd. Ze stimuleren elkaar in het waarmaken van hun droom en dat wordt een succes. Het succes heeft ook een keerzijde, Mia en Sebastian drijven geleidelijk aan uit elkaar. Na een sprong van vijf jaar in de film is Mia getrouwd met een andere man en samen hebben ze een dochtertje. Toevallig lopen Mia en haar man langs een jazzclub en gaan er binnen. Blijkt dat het de club van Sebastian is. Mia en Sebastian vinden elkaar terug, althans in de droomscène die erop volgt. Beiden belanden terug in de werkelijkheid waarna beiden elkaar nog aankijken zonder ook maar een woord te zeggen. Daarna vertrekt Mia met haar man…

Een half uur voor de film werd tevens het programma voor het komende Filmfestival, die volledig in het teken staat van ‘Leading Ladies’, voorgesteld. Het thema werd gekozen door Master Lynn Van Royen. Meer dan 50 procent van de geselecteerde films werden geregisseerd door vrouwen of worden on-screen gedragen door sterke vrouwelijke vertolkingen. Daarnaast vertaald de selectie zich in een rode loper met uitzonderlijk veel female power. Eerder werd al aangekondigd dat wereldster Monica Belluci haar opwachting zal maken, maar ook enkele Vlaamse actrices zullen de rode loper van de dertiende editie van het Filmfestival sieren.

Nieuw dit jaar op het Filmfestival is de familiedag op zondag 8 september. In de voormiddag komt Ketnet Junior op bezoek. In de namiddag staan er avant-premières van de animatiefilms Pachamama en Blinky Bill, de film op het programma. Later op de dag kunnen de fans nog aansluiten op de D5R fandag in aanwezigheid van de cast. Het Filmfestival Oostende gaat door va, vrijdag 6 september tot en met zaterdag 14 september met als afsluiter de uitreiking van De Ensors.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier