Professor Feelgood maakt soort campagnelied voor virologen

Een niet te misverstane boodschap van Professor Feelgood. © GF
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Enkele maanden nadat Christoff Wybouw (directeur van het gelijknamige woonzorgcentrum Christoff in Varsenare en tegelijk muziekproducer), onder het pseudoniem Professor Feelgood, met het waarschuwende nummer ‘Bluuf van je tote’ uitpakte, in een rock- en reggaeversie, lost hij nu een song waarin hij iedereen aanmaant een mondmasker te dragen.

De Vlaamse virologen zullen hem graag zien komen. Christoff Wybouw heeft het hem weer gelapt. Met ‘Wear a Mask!’ laat hij een (inter)nationaal muzikaal bevel op de wereld los om er ons nogmaals toe aan te manen een mondmasker te dragen.

“Het nieuwe coronavirus is nog lang niet bedwongen”, zegt Wybouw. “De gigantische besmettingshaard in de Verenigde Staten en tal van andere landen laat zien dat we COVID-19 nog lang niet onder controle hebben. Hopelijk dringt dit ook door tot de jongeren die vandaag een je m’en fous-mentaliteit etaleren.”

Om hen hierop te wijzen, pakt Wybouw als Professor Feelgood uit met een Engelstalige song die ook buiten onze landsgrenzen opgang zou moeten maken. “Immersone little drop kan al fataal zijn“, merkt Wybouw op. “Daarom geldt ook: those kisses will have to wait.”

Opbrengsten voor zorgpersoneel

Voor deze productie werkte Wybouw samen met Nicky Baker, een Amerikaanse zangeres en songwriter die in Clearwater woont, een stad ten westen van de Amerikaanse staat Florida. Met haar werkt hij al zo’n twintig jaar samen. Jin-Taro, de nom de plume van Pedro Wittewrongel, haalde dan weer zijn remixing- en sampling skills boven om van ‘Wear a Mask!’ een catchy, commerciële dancedeun te maken.

“Mocht dit nummer mogelijks opbrengsten opleveren, dan vloeien die naar mijn zorgpersoneel”, besluit Wybouw.

(svv)

https://www.youtube.com/watch?v=qR_RQzGM1VI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier