Pro Arte speelt voor het eerst in De Branding in Middelkerke

Pro Arte, met Inge Strubbe, Isabelle Vanwelsenaere, Marilyn Petracca, Frankie van Troostenberghe, Marjan Deschacht, Luc Deschacht, Michaël Backelandt, Nadine Tyberghein en Magda Lefever, is klaar om het publiek aan het lachen te brengen. © LC
Redactie KW

De toneelkring speelt op 6, 7 en 8 maart het stuk ‘Boeing Boeing’. Een komisch stuk over een flamboyante vrijgezel die een zwak heeft voor mooie vrouwen. Maar loopt het goed af?

Marjan Deschacht nam de regie in handen van deze voorstelling, die geschreven werd door Marc Camoletti.

“Het zal dit jaar enigszins anders zijn dan andere jaren, aangezien we voor de eerste maal in De Branding van Middelkerke spelen. Eerder hadden we ons vast lokaal bij Frans Serruys in Ter Duinen. Het is dus wennen en aanpassen aan de nieuwe ruimte. Zo kunnen we nu op scène repeteren en genieten van het comfort van de kleedkamers.”

Drie airhostessen

“Ik speel de flamboyante vrijgezel in het stuk”, lacht Frankie Van Troostenberghe, die al sinds 1983 bij het gezelschap zit. “Ik zal erin slagen om op hetzelfde moment een relatie te hebben met drie airhostessen. Dankzij de verschillende vliegschema’s en de hulp van mijn huishoudster zijn de dames ervan overtuigd dat zij de enige ware zijn voor mij. Maar niets is minder waar. De komst van de supersnelle Boeing 747 gooit echter roet in het eten en de hostessen komen op hetzelfde moment thuis. Het begin van een grappig verhaal“, klinkt het.

“We brengen een staaltje kwaliteitshumor, en willen de zaal absoluut aan het lachen krijgen. Zelf ben ik vrijgezel; het is niet moeilijk om me in te leven”, knipoogt Frankie. “Een rol speel je niet, een rol ben je, zeg ik weleens. Dat is belangrijk bij het vertolken van een geloofwaardig personage. Mijn broer is mijn klankbord, hij durft het zeggen wanneer ik de bal missla of juist wanneer het fantastisch is.”

Tickets

Hoe het toneelstuk zal aflopen, blijft nog geheim. Wil je dat geheim ontdekken, dan kom je best op 6, 7 en 8 maart naar De Branding. (RDB)

Tickets kosten 8 euro, reserveren kan via www.tickets.middelkerke.be of via cultuurdienst@middelkerke.be of 059 31 95 53.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier