Primeur voor nieuwe Bietjes tijdens De Pré Biestorie

We zien voorin v.l.n.r.: Jenne Peel, Eva Derhore en Heike Provost. Achterin Stephane Dejaeghere die hen begeleidt met slagwerk, Jitse Provost, Raf Verhaeghe en dirigent Françis Duthoy. Niel Byttebier ontbreekt op de foto. © WO
Redactie KW

Harmonie De Bie treedt op 14 maart in de voetsporen van Guy De Pré en zijn legendarische Radio 2-programma De Pré Historie. De muzikanten grasduinen tijdens de muzikale showavond ‘De Pré Biestorie’ in vijf decennia pop- en rockmuziek.

De nieuwe Bietjes van de jeugdharmonie treden die avond voor de allereerste keer op. Onder leiding van voorzitter en dirigent Francis Duthoy mogen zij het voorprogramma spelen. “Voordien bestond onze jeugdharmonie vooral uit jongvolwassenen, die ook meespeelden in de grote harmonie. Maar het grote leeftijds- en niveauverschil schrok jonge beginnertjes af”, vertelt Francis.

Nieuw talent welkom

“Daarom beslisten we om onze jeugdharmonie opnieuw op te starten. De nieuwe Bietjes tellen nu zes jeugdige muzikantjes van ongeveer dezelfde leeftijd. Ze halen allen een gelijkaardig niveau. Binnen drie à vier jaar kunnen ze doorschuiven naar de grote harmonie. Na ons optreden van 14 maart sluiten nog eens zes nieuwe leden aan bij de jeugdharmonie. Nieuwe muzikanten blijven ook altijd welkom. De Bietjes zullen in het voorprogramma een viertal liedjes spelen. Het is voor hen een mooie kans om eens aan hun ouders of grootouders te tonen wat ze kunnen.”

Jitske Provost (10) is één van die nieuwe Bietjes. Rond haar nek bengelt een grote saxofoon. “Het is een zwaar instrument met veel knopjes, maar ik speel er heel graag op”, vertelt ze enthousiast. “Ik zit nu in mijn tweede jaar notenleer en muziek. Mijn zus Geike (14) speelt ook bij de Bietjes. Zij speelt al zes jaar hobo. Door haar besliste ik om ook mee te spelen met de jeugdharmonie.”

We will rock you

Jitske zit in het vierde leerjaar in Ons Kasteeltje. De muziek bezorgt haar een goed gevuld weekprogramma. “Op dinsdag- en donderdagavond volg ik notenleer in GBS Barthel, op vrijdagavond repeteer ik met De Bietjes en op zaterdag volg ik muziekles in de academie in Menen. Thuis oefen ik ook nog een drietal keer per week”, zegt ze. “Ik ben nog niet zenuwachtig voor dit eerste optreden, maar ik kijk er wel al naar uit. Ik kan al verklappen dat ik We Will Rock You één van de leukste liedjes uit ons voorprogramma vind.”

De eerste noot van ‘De Pré Biestorie’ weerklinkt op zaterdag 14 maart om 20 uur in zaal Barthel. Kaarten kosten 10 euro en zijn te verkrijgen bij het bestuur, de muzikanten of via 056/42.73.24. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen. Onder leiding van dirigent Stan Christiaens speelt harmonie De Bie medleys met de grootste hits van The Beatles, The Eagles, Bon Jovi, Rob De Nijs, Coldplay… De presentatie is in handen van Jacques Dufourmont. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier