Preuteleute staat opnieuw op de Paulusfeesten

© JRO
Redactie KW

Vertrouwde gezichten dit jaar op de Paulusfeesten in Oostende. Niemand minder dan de Oostendse toppers Preuteleute staan op dinsdag 13 augustus op de planken tijdens de ‘Ostenschen avend’. Dat maakte de vzw Paulusfeesten zelf bekend.

De 47e editie van de Paulusfeesten belooft nu al een topper te worden. Sebastien Dewaele en Tom Vanrijckegem, beter bekend als Alain en Ook Alain stonden twee jaar geleden voor het laatst op de planken het Oostendse festival. “Het kwam eigenlijk een beetje van twee richtingen”, vertelt Mario Panesi van vzw Paulusfeesten. “Sebastien had aangekondigd graag op de Paulusfeesten te staan en ook wij hebben heb er uiteraard graag opnieuw bij. Preuteleute garandeert elke keer opnieuw een pak volk. Bij hun laatste optreden stond het plein afgeladen vol. We moesten het plein toen zelfs afsluiten omdat het een beetje te gevaarlijk werd. Zoveel volk was er.”

“Dit jaar wilden we geen traditioneel optreden van Preuteleute. Ze brengen uiteraard hun acts, maar ze brengen ook een ode aan de koningin van het visserslied, Lucy Loes. Preuteleute treedt op om 22.30 uur op dinsdag 13 augustus, de tweede avond van de Paulusfeesten. Ze worden vooraf gegaan door Shore Shot, die een funky mix van soul en hiphop brengt en door de West-Vlaamse folkpop groep van Augustijn Vermandere. Het wordt dus echt een Oostendse avond.”

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier