Praga Khan viert dertigste verjaardag in Brugge en Oostende

© Facebook Maurice Engelen
Redactie KW

De optredens vinden plaats op vrijdag 27 september in het Concertgebouw (Die Scone) en op zaterdag 9 november in het Kursaal (de Stad aan Zee).

In 1989 debuteerde Praga Khan, pioniers van de elektronische dansmuziek met als uithangbord Maurice Engelen (60), met de single ‘Bula, bula’. Drie jaar later volgde de internationale doorbraak met ‘Injected with a Poison’. Als één van de weinige Belgische groepen bouwde Praga Khan door de jaren heen een stevige (live)reputatie op in binnen- én buitenland met danceclassics als ‘Breakfast in Vegas’ (1999), The Power of the Flower’ (2000) en ‘Tausend Sterne’ (2002).

Ook belandden er verschillende tunes van Praga Khan op soundtracks. Meest beroemd is wellicht het nummer voor ‘Basic instinct’, de Amerikaanse neon noir thriller van de Nederlander Paul Verhoeven uit 1992. Tot op vandaag heeft de groep van Engelen een aanhang in de Verenigde Staten. Momenteel onderneemt Praga Khan in de States een tournee langs liefst 29 steden.

Hun dertigste verjaardag vieren ze uiteraard ook in eigen land. Voor de optredens in Brugge en Oostende neemt de band de Limburgse popgroep Schmutz, bekend van de eighties-klassieker ‘Love Games’, mee als voorprogramma.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier