Pop-uprestaurant Storm in Kortrijk sluit de deuren

Redactie KW

Bij visbar Storm in Kortrijk is het doek dinsdagavond gevallen.

Stefaan en Barbra waren samen met Jaro en Hanne van Sticks & Stones in Brussel genomineerd voor sluiting van hun pop-uprestaurant. Beide duo’s zagen hun promotiecampagne groots en doken overal op om stemmen te ronselen. Een kraam vol gratis oesters en een massa garnaalkroketten in Kortrijk moesten de mensen op straat over de streep te trekken om te stemmen. Ondertussen nam het personeel het reilen en zeilen in visbar Storm op het Schouwburgplein over. Louis mocht zowaar de taken van Stefaan op zich nemen, en afwasser Jonas zag zijn kans om in de zaal te staan.

In de 23ste aflevering van Mijn Pop-uprestaurant kregen de duo’s echter te horen dat Storm in Kortrijk verliezer van de sms-voting was en zijn deuren moest sluiten.

Laatste service

Dinsdagavond werd de laatste service gedraaid. Woensdag wordt er gepoetst en wordt de inboedel geïnventariseerd. De spullen (decor, servies,…) worden geveild en mensen kunnen vanaf donderdagavond bieden. Daarna wordt alles klaargemaakt voor transport en maandagaochtend vertrekken de containers terug naar Limburg. Maandagmiddag is het Schouwburgplein terug leeg.

Pop-upspullen in je eigen huis

Vanaf donderdag 22 mei kan er na de uitzending van Mijn Pop-Uprestaurant via een grote online veiling geboden worden op de inboedel van de pop-up. Wie in de voorbije weken spullen in het restaurant zag staan die ook in het interieur zouden passen, of een blijvende herinnering aan het West-Vlaamse duo willen opverhouden, kunnen donderdagavond naar www.vtm.be gaan en een bod doen op de verschillende items uit het restaurant. Zo krijgt de inboedel van visbar Storm een tweede leven.

(EDB – foto BBM)