Podcast ‘Het Bankje’ op 18 bankjes in Poperinge

In het centrum van Poperinge vind je de podcastverhalen terug op 18 bankjes. © foto LBR
Redactie KW

In de podcast ‘Het Bankje’ ben je als toevallige voorbijganger getuige van diverse dialogen die zich misschien hebben afgespeeld op de plek waar je zit. In Poperinge vind je de podcastverhalen terug op 18 bankjes in het centrum.

OPENDOEK heeft deze zomer een nieuw podcasttheaterproject gelanceerd over heel Vlaanderen en Brussel. De podcast kan je rust beluisteren vanop een bankje. OPENDOEK is de koepelorganisatie voor het amateurtheater in Vlaanderen en Brussel.

Als toevallige voorbijganger ben je in de podcast getuige van de intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit. De podcast werd uitgewerkt naar een idee van Wim Chielens, auteur, verteller, performer en directeur van de Kunstacademie Poperinge. Om het project te verwezenlijken, werden verschillende disciplines uit de amateurkunsten samengebracht: theatermakers, acteurs, schrijvers en visueel-grafische talenten. Meer dan 100 amateurkunstenaars hebben meegewerkt aan de podcast met 20 verschillende dialogen.

In Poperinge vind je de podcastverhalen terug op 18 bankjes in het centrum. Je scant de QR-code met je smartphone en je bent meteen getuige van een origineel gesprek tussen twee mensen. De podcast ‘Het Bankje’ kan je beluisteren tot 31 augustus. Meer dan 60 steden en gemeenten hebben de QR-codes aangebracht op bankjes op hun grondgebied. (LBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier