Plopsa Hotel krijgt stilaan vorm met unieke gevel

Redactie KW

Zowat een jaar geleden legden Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof, burgemeester Bram Degrieck, Gert Verhulst en minister Ben Weyts officieel de eerste steen van het allereerste hotel van de Plopsa Group. De werken vorderen zienderogen. Intussen krijgt ook de gevelbekleding vorm en kleur. Het hotel wordt een blikvanger in het straatbeeld.

De hotelsite beslaat zo’n 12.000 m² op het terrein tussen Plopsaland en Plopsaqua. Met man en macht wordt er gewerkt om tegen het eind van dit jaar de 3 verdiepingen met 117 gethematiseerde kamers en een capaciteit van 500 bedden klaar te stomen. De bekende Plopsafiguren zullen zorgen voor een unieke belevingssfeer.

Belle époquestijl met Plopsageveltjes

De typische geveltjes die het centrale plein bij de ingang van Plopsaland kenmerken, zullen in zowel de façades aan de park- als de straatzijde van het hotel geïntegreerd worden. Langs de buitenzijde wordt het Plopsa Hotel een combinatie van belle époque- en Plopsageveltjes. Ook zijn er leuke details te zien, zoals kaarsen op het dak, een penseel met verfvegen, een sleutel en een beeld…

Uit een van de gevels springt een bootje naar voren, waarvan het anker vastzit in de grond. Het bootje is misschien geïnspireerd door de als erfgoed erkende art-nouveauwoning ‘De Vijf Werelddeelen’ op het Antwerpse Zuid. Wat meteen opvalt aan het hoofdgebouw is de witte crèmekleur in combinatie met de torentjes op iedere hoek. In die hoeken komen slaapgedeeltes van enkele kamers. Enkele torens zijn bovenaan versierd met beelden en gouden spitsen op het dak. Binnen komen de gasten terecht in een theatersfeer. De centraal gelegen foyer wordt een mini-operagebouw. De Studio 100-figuren worden de thema’s in de loges. De lobby verbindt het theater, het restaurant, de bars en de vergaderzalen.

Bemeubelen van hotelkamers

CEO Steve Van den Kerkhof licht toe: “Met de eerste fase, aan de kant van het park, staan we het verst. Hier zijn we momenteel de hotelkamers aan het bemeubelen: kasten, bedden, stapelbedden… Daarna kan alles qua techniek worden uitgevoerd. Denk maar aan verlichting, televisie…”

“In de tweede fase, die van het hoofdgebouw en de hotelingang, worden momenteel de vloeren en wanden afgewerkt. Nu worden de voorbereidingen getroffen voor de badkamers en toiletten. Binnenkort kunnen de meubels worden geplaatst. Dan volgt fase 3, aan de straatkant en Plopsaqua. In deze fase is de plaatsing van vloeren voorzien, alsook de wanden en tegels aan de gang. Dan zullen ook de technische voorbereidingen van de badkamers en toiletten gebeuren.”

Nieuwe toiletblok Plopsaqua bijna klaar

“Voor de vergaderzalen en bars worden de diverse technieken, waaronder bekabeling en verlichting, geïnstalleerd”, gaat de CEO verder. “We zijn bezig met de voorbereidingswerken voor het plafond. Ook de decoratie wordt gestart. In het restaurant worden de keukens en buffetten geïnstalleerd en worden de voorbereidingen voor het plafond getroffen. Aan de ingang en doorgang van Plopsaqua is het nieuwe toiletblok voor de ‘droge zone’ van Plopsaqua quasi klaar. De voorbereidingen voor de decoratie aan de doorgang naar het waterpark en het hotel zijn gestart.”

“De gevels worden afgewerkt onder de luifel, zodat deze vrij is wanneer we het park zouden kunnen heropenen. Het hoofdgebouw is uit de steigers, maar hier moet nog decoratie op het dak toegevoegd worden. De rest gaat gepland gefaseerd verder.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier