Plaatselijk hiphopduo Low G & Chillow stelt ep voor op ‘Avelgem zomert’

Redactie KW

Corona of niet, in Avelgem zomert het de hele vakantie volop. Heel wat gerenommeerde artiesten strijken er neer op het Zomerplein, aan het cultuurhuis Spikkerelle. Vrijdag is het de beurt aan Brihang en het hiphopduo Low G & Chillow. “Een hele eer om met hém op de affiche te staan.”

“Kom opnieuw uit je kot en laten we nog iets maken van deze zomer!” Deze Avelgemse strijdkreet verwijst uiteraard naar de rist evenementen die het Zomerplein elk weekend omtoveren tot een muzikaal paradijs. Vorige week passeerde Absynthe Minded al de revue en eind augustus komt Mooneye langs. Vanavond zal Brihang op geheel eigen poëtische wijze de boel komen verstoren, met in zijn zog een tandem rasechte Avelgemse ‘spitters’: Low G & Chillow.

Kortrijkzaan Low G (22) – pseudoniem voor Lowie D’haeseleer – zag de quarantaine met een dubbel gevoel tegemoet. “Ik wist dat ik in mijn branche – het jeugdwerk – nogal snel zonder job zou vallen”, legt hij uit. “Anderzijds had ik dan wel zeeën van tijd om aan onze nieuwe plaat te werken. Chillow produceerde meteen een shitload aan muzikale vibes. Ik kon moeilijk achterblijven (lacht). En zie daar, plots zag ‘WOARDE’ het levenslicht.”

In juni kwam de nieuwe plaat al uit, maar de livesector schoot pas eind juli opnieuw in gang. Vrijdag is dus de vuurdoop voor Low G & Chillow. “We speelden wel al in Wevelgem, maar wegens onze Avelgemse roots wordt dit optreden speciaal. Het publiek zal ook heel wat vrienden tellen: nóg wat extra stress dus (lacht).”

Het duo mag het podium delen met de West-Vlaamse hiphopsensatie Brihang. “We stonden al enkele keren in zijn voorprogramma. Samen met hem op de affiche staan is echt een hele eer. We brengen wel wat andere vibes dan Brihang, maar dat maakt het voor het publiek des te interessanter.”

Fireshow

Dat publiek zal overigens slechts een tweehonderdtal schor schreeuwende kelen tellen. Geen man overboord, vindt Low G. “We zaten er in het begin wel wat mee in, maar in Wevelgem viel het al bij al mee. Nu, als we zo’n kleine tent ook in vuur en vlam kunnen zetten, bewijzen we dat een fireshow ons overal gaat lukken.” (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier