Pieter ‘De Mol’ Delanoy toont zijn hart… en tattoo

Pieter Delanoy met zijn '22voor22'-tattoo. © Davy Coghe
Redactie KW

Pieter Delanoy, de jonge priester die wij kennen uit De Mol en sinds deze week ook uit een aflevering van De Slimste Mens, zet zijn schouders onder ’22voor22′, een project van vzw Boeta, dat in Zuid-Afrika kansarmen helpt bij het uitbouwen van een schoolloopbaan.

Pieter Delanoy, die ons in de recente versie van De Mol, het populaire tv-programma, wekenlang bij de neus nam en uiteindelijk de ultieme spelbreker bleek, kwam deze week langs in een aflevering van De Slimste. Het werd voor de bezige Bruggeling een korte tussenstop, zijn eerste deelname bleek meteen ook de laatste. “Maar niet getreurd”, meent Pieter, “want uiteindelijk was mijn passage bij Erik Van Looy vooral bedoeld om ’22voor22′ onder de aandacht te brengen”.

Zuid-Afrika

Al sinds 2002 reist Pieter elk jaar naar Zuid-Afrika waar hij meehelpt in Ocean View, een township nabij Kaapstad. Uit dat engagement groeide de vzw Boeta. De naam staat in Zuid-Afrika voor ‘grote broer’. Met ’22voor22′ wil vzw Boeta tegen het jaar 2022 tweeëntwintig jonge Zuid-Afrikanen uit achtergestelde gezinnen de kans geven om verder te studeren. Pieter Delanoy liet voor de gelegenheid het logo van het project, weliswaar tijdelijk, tatoeëren op zijn bovenarm. Intussen kregen ook meerdere ex-deelnemers aan De Mol het logo op het lijf geschreven. Binnenkort zullen meer bekende Vlamingen dat voorbeeld volgen. Pieter’s tattoo kwam ter sprake in de Slimste Mens, maar het fragment haalde de uitzending niet. Wel pronkte Pieter in het programma met zijn T-shirt met daarop het logo.(PM)

Over het project vind je alle info op www.22voor22.be en www.boeta.be