Peter Slabbynck wil Verenigde Staten binnenvallen

© GV
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Uitgerekend op verkiezingsdag verschijnt de debuutsingle en bijbehorende videoclip ‘Let’s invade America’ van PESCH, het nieuwe project van Red Zebra-zanger Peter Slabbynck, Sam Claeys (bassist bij deze band en lid van Der Klinke) en Geert Chesko Vandekerkhof (de main man van Der Klinke). Het voorlopige resultaat: nieuwerwetse electronic body music van de bovenste plank.

De wortels van Red Zebra zijn verankerd in de jaren 70 en 80 en the eighties vormen ook de belangrijkste inspiratiebron van PESCH, uitgesproken als Frans voor perzik, alsook een letterwoord samengesteld uit PEter Slabbynck, Sam Claeys (beiden Bruggelingen, maar Slabbynck woont vandaag in Everbeek) en Oostendenaar Geert CHesko Vandekerkhof. Afgaande op de debuutsingle ‘Let’s invade America’ haalt PESCH de mosterd bij Belgische bands als Front 242, Neon Judgement en Praga Khan, maar volgens Slabbynck laven ze zich ook aan de bronnen van P(ublic) I(mage) L(imited) en Fad Gadget. Ook gothicfans weten dit allicht te smaken.

Dansende Donald Trump

In PESCH steekt volgens Slabbynck humor, al is dit lang niet het belangrijkste oogmerk. Toch lijkt ‘Let’s invade America’ met een knipoog geproduceerd. De tekst is repetitief, met een schier constante herhaling van de songtitel, aangevuld met ‘Land of the free and the statue of liberty.’ “Het was eigenlijk de bedoeling om eenmalig een nummer uit te brengen, maar de samenwerking verloopt zo vlot dat we momenteel werken aan een vijftal nummers (waaronder ook ‘What’s wrong with people’) en op een volledig album mikken ergens in het voorjaar van volgend jaar”, kondigt Slabbynck aan. Hij hoopt dan ook opnieuw te kunnen optreden, met PESCH én Red Zebra.

‘Let’s invade America’ is alvast een bijzonder dansbare en aanstekelijke binnenkomer, waar zelfs president Donald Trump op danst, getuige de bijzonder knap gemonteerde, niet van enige ironie gespeende, bijbehorende videoclip.

‘Let’s invade America’ kun je aanschaffen op www.pesch.bandcamp.com.

Website: https://www.facebook.com/PESCH.band

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier