Peter Slabbynck (ex-Red Zebra) plant in 2016 acht optredens op één dag

Redactie KW

Dit jaar vierde Peter Slabbynck, vroeger boegbeeld van Red Zebra, vandaag van EX-RZ, 35 jaar ‘I can’t live in a living room’ met 35 mini-optredens bij fans thuis.

Maar liefst 34 concerten vonden plaats in de maand maart, het 35ste werd gewonnen via Studio Brussel en vond plaats in mei. Voor Slabbynck was dit een eenmalig evenement en daar blijft hij bij. De reacties waren echter zo overweldigend dat er een vervolg komt.

“Volgend jaar gaan we het tegenovergestelde doen van een marathon en opteren we voor een sprint”, knipoogt de naar Everbeek uitgeweken Bruggeling. “Bedoeling is om op zondag 27 maart acht optredens op één dag te geven: het eerste om 9 uur, het laatste om 23 uur. Een ferme uitdaging, vooral op organisatorisch vlak, en niet toevallig op Pasen. Dan is het rustig op de wegen en kunnen mijn gitarist Frits Standaert en ik de dag erna wat bekomen van die helse dag.”

Rond diezelfde periode verschijnt ook ‘Future Retard’, de eerste full cd van EX-RZ.

Wie zich kandidaat wil stellen voor de organisatie van een optreden van de Living Room Sprint kan zich melden op de Facebook-pagina van EX-RZ of Peter Slabbynck. Wie deelnam aan de Living Room Marathon mag zich opnieuw kandidaat stellen.

(svv)