Peter Koelewijn brengt zijn beste hits op Kooigemplaats

Het comité met v.l.n.r. Dany Vanovertveldt, Luc Debaets, Kristof Sierens, voorzitter Jean-Pierre Duprez, Marc Verniers en Olivier Dejans zorgt voor een topaffiche. Baudouin Laigneil ontbreekt op de foto. © EDB
Redactie KW

De affiche van de Kooigemse Volksfeesten ziet er veelbelovend uit. Peter Koelewijn en andere artiesten zorgen voor ambiance op Kooigemplaats.

De Kooigemse Volksfeesten worden al onafgebroken georganiseerd sinds 1981. “We weken een aantal jaar uit naar de Dreupelhoek achter de kerk, maar nu zijn we al voor het derde jaar op rij weer bezig in het centrum van ons dorp”, aldus voorzitter Jean-Pierre Duprez. “Het is veel gezelliger voor de kerk en met de cafés er rond is het decor mooier. De feesten herleven weer, goed nieuws voor de 40ste verjaardag volgend jaar. We denken dat we één van de weinige feitelijke verenigingen zijn die al zo lang bestaan.”

Michael Lanzo bijt op zaterdag 20 juli om 19 uur de spits af. Hij wordt gevolgd door Sam Gooris, Mama’s Jasje en Peter Koelewijn. De Toâpe Gerapte maken vanaf 23.30 uur het feestje compleet. “We zagen die covergroep eens op een privéfeestje en het was zo goed dat we die onmiddellijk boekten. Deze acht muzikanten spelen anderhalf uur en brengen veel ambiance.”

Voor de Volksfeesten is het centrum van Kooigem verkeersvrij. Er staan kermiskramen op de baan naar Sint-Denijs. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier